Valitse sivu

Ajankohtaista

Ansku Lehtosen kisaraportti senioreiden EM-kisoista

11.06.2016 | Ajankohtaista

Golfin amatöörisenioreiden EM-kilpailut Palma de Mallorcalla 7.-11.6 Pula Golf Resortissa.

Matka alkoi sunnuntaina aikaisin aamulla, kun saavuimme ruuhkaiselle Helsinki-Vantaa lentokentälle. Varsin sutjakkaan vajaan neljän tunnin lennon jälkeen pääsimme lämpöiselle Mallorcan turistisaarelle. Ensimmäiset päivät haeskelimme koordinaattoja majapaikan, ruokapaikkojen, meren ja golfkentän välillä. Maanantaina otimme tuntumaa Pula kentän harjoitusmahdollisuuksiin ja vedimmekin hyvän treenin rangella, lähipelialueella ja puttigreenillä. Tiistaina ja keskiviikkona olivat viralliset harjoituspäivät kentällä sekä rekisteröityminen kisaan. Varsin verkkaan harjoituskierroksen aikana kentän haasteet tulivat hyvin esille. Tiedossa oli kenttä, jossa ei ole yhtään rentouttavaa..lyödään vähän tonnepäin lyöntiä tiedossa. Vaikka pituutta naisten kisakentällä oli vain vajaat 5200 metriä, niin joka lyönti piti maalata huolella ja saada alas juuri oikeaan kohtaan. Toivottavaa oli myös, ettei joutunut puttaamaan ryhmässään ensimmäisenä, sillä greenien kallistukset olivat varsin työläät lukea. Bunkkereissa oli varsin vähän hiekkaa, mikä aiheutti monelle pään vaivaa tekniikan kanssa.

EM-kisoissa on tapana, että kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan samoissa ryhmissä ja minulla kävikin hyvä onni pelikavereiden suhteen. Pääsin pelaamaan walesiläisen 2014 EM-mestarin Jane Reesin ja saksalaisen ensikertalaisen 1,1 hcp omaavan Carolain Effertin kanssa. Torstai aamuna meidät kuljetettiin golfautoilla 10 teelle, josta löimme ulos klo 8.11. Kierros sujui varsin iloisissa merkeissä, vaikka omassa pelissäni jouduin välillä pahaan bogi junaan. Tulostauluun sain kirjattua tuloksen 84 lyöntiä ja ei, kun odottelemaan muiden ladyjen tuloksia. Tulostaso olikin varsin kovaa luokkaa, joten seuraavana päivänä oli pakko parantaa, mikäli haluaa selvitä cutista 33 parhaan joukkoon. Olen aina ajatellut, että olen aamupelaaja, mutta onneksi perjantaina löysin pelirytmin mainiosti, vaikka lähtöaika oli klo 13.11 ykköstiiltä. Kierroksen huippusuoritus tuli neljännellä väylällä, kun neppasin greenibunkkerista suoraan kuppiin ja sain ensimmäisen punaisen merkinnän tuloskorttiin. Iloisissa tunnelmissa kirjasin itselleni kokonais tuloksen 78 lyöntiä. Tulos riittikin jaettuun 29. sijaan ja jatkopelit olivat varmat. Jippii.

Finaalikierrokselle pääsin pelaamaan jo midi Suomi-Ruotsi maaotteluista tutun Anette Djupin ja saksalaisen Susannen kanssa. Mukaan lähti myös kämppikseni, ennen Pickala Golfia edustanut Pirjo Sipronen SHG. Minulla oli matkalla mukana oma vetävä ja jarruttava sähkökärry, jota ilman varsin mäkisestä kentästä en olisi millään selvinnyt jäykkien nilkkojeni takia. Pirjo auttoi minua tosi paljon, sillä finaali kierroksella tuli käytyä 6 bunkkerissa ja vesihuolto pelasi mainiosti. Pakolliset 3 bogia loppuun ja tulokseni 81 lyöntiä oikeutti jaettun 26 sijaan.

Kaiken kaikkiaan neljänsistä henkilökohtaisista EM-kilpailuistani jäi erittäin mukavat tunnelmat. Kentän henkilökunta ja EGA organisaatio piti meistä pelaajista erinomaista huolta. Ilmat olivat varsin lämpöiset mittarin liikkuessa aamun 20 asteen ja päivän 30 asteen välillä. Ainoa bogi oli Motocaddyn paha rusahdus 17-18 väylien siirtymän välillä jolloin tukirakenne petti ja käsiote tipahti alaspäin ja heilui. Onneksi oli enää jäljellä viimein ylämäki klubille. Kiitoksen Pickala Golfille kaikesta tuesta mitä olen saanut vuosien varrelta.

Muiden suomalaisten pelit:
Heli Ekström 96 RT
Pirjo Sipronen 83-87 MC
Minna Kaarnalahti 79-81-79 jaettu 15.

Kaikki tulokset löytyvät

http://www.ega-golf.ch/content/european-senior-ladies-championship

Ansku Lehtonen
Pickalan edustuspelaaja

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf