Valitse sivu

Ajankohtaista

Golfarilla kevättä rinnassa, miten koronatilanne vaikuttaa siihen?

04.04.2020 | Ajankohtaista

Huhtikuun aurinko tuo golfin harrastajille aina kevättä rintaan, oli sitten normaali kevät tai ei. Tänä vuonna kevät on ollut poikkeuksellisen aikainen. Tai itseasiassa talvea ei ole oikeastaan ollut. Golfia on pelattu Pickalassa tammi-, helmi- ja maaliskuussa yhteensä noin kuukauden päivät. Viime vuonna kausi alkoi kymmenes päivä huhtikuuta. Kuluva golfkausi on siis ollut jo nyt kuukauden pidempi kuin edellisvuonna. Jotenkin helposti meinaa unohtua, että nythän on tosiaan vasta huhtikuun alku. Ei ole pitkäkään aika siitä, kun oli aivan normaalia, että kesäviheriöt otettiin Suomessa käyttöön vasta toukokuussa.

Kuluvaa epänormaalia kevättä on varjostanut vahvasti koronaviruspandemia. Euroopassa iso osa golfkentistä on ollut suljettuna sen vuoksi. Meillä Suomessa, vielä toistaiseksi, voidaan pitää golfkenttiä auki. Mutta tämä ei ole itsestäänselvyys. Jotta golfkentät voidaan pitää vastaisuudessakin auki, ei golfin pelaaminen ole tänä keväänä sellaista kuin se on aina ennen ollut. Eikä se voi olla. Nyt mennään terveys- ja turvallisuus edellä. Kaikessa.

Koronaviruspandemian keskellä korostuu se, että fyysistä etäisyyttä pitämällä olemme tietyllä tapaa lähempänä toisiamme kuin koskaan. Koronatoimenpiteissä ei keskitytä siihen, miten tämä vaikuttaa minuun, vaan miten tämä vaikuttaa muihin. Nyt jos koskaan on hyvä keskittyä hetkeksi siihen, mitä me yhdessä tästä saamme. Yhteisönä, heimona, pickalalaisina. Ja mitä tämä merkitsee isommassa kuvassa ja pidemmällä aikatähtäimellä.

Vaikka nyt hetkellisesti ei ole mahdollista pelata ihan niin paljon kuin haluaisi, mihin kellonaikaan haluaisi ja kenen kanssa haluaisi, saamme ylipäätään pelata. Koronan aiheuttamat rajoitukset saavat aikaan mielikuvan, että peliaikoja on tarjolla normaalia kevättä vähemmän. Osittain näin onkin, mutta ei siinä mittakaavassa miltä se ensisilmäyksellä vaikuttaa.

Kun pelataan kahden hengen lähdöissä ilman pallopesureita, bunkkeriharavoita ja lipputankoon koskemisia, ovat kierrosajat huomattavasti normaalia nopeampia. Vaikka kaikki päivän lähdöt olisivat varattuja, kierrosajat pysyvät iltaan asti 3 tunnissa. Normaalina keväänä ne voisivat hyvinkin venyä 5 tuntiin. Näin ollen 18 reiän kierrokset ovat tänä keväänä mahdollisia vielä kaksi tuntia myöhempään. Töiden jälkeen ehtii vielä hyvin kiertää koko kierroksen. Normaalikeväänä se ei ole ollut mahdollista. Itseasiassa normaalina keväänä viikonlopun lähdöt ovat olleet yhtä kysyttyjä, peliaikoja ei ole ollut saatavilla kaikille halukkaille. Siinä mielessä tämä kevät ei ole yhtään normaalista poikkeava. Golfareilla vaan on aina keväisin eniten intoa. Kuten myös nyt. Tänä keväänä ihmisillä on vielä lisäksi enemmän aikaa, kun monet muut harrastukset eivät ole mahdollisia. Kaikki 2000 pelioikeuspelaajaa eivät mahdu normaalinakaan keväänä lauantaina aamupäivän prime time aikaan pelaamaan. Mutta jokaiselle varmasti riittää peliaikoja koko pitkän golfkauden ajalle. Tämä on kuitenkin vain hetkellistä. Ja hyvin poikkeuksellinen tilanne.

Vuokrapelioikeudella pelaavat ovat olleet huolissaan peliaikojen riittävyydestä, kun osakkeenomistajilla on mahdollisuus varata peliaikoja heitä aiemmin. Tämä osakasetu on ollut käytössä jo aiempina vuosina, siinä ei ole muutosta tähän kevääseen. Tilastojen valossa vuokrapelioikeudella pelaavat ovat pelanneet noin 60 prosenttia kaikista pelatuista kierroksista viimeisten viikkojen aikana. Osakkeenomistajat noin 30 prosenttia. Loput kymmenen prosenttia ovat olleet omien pelaajien vieraita.

Tämä kevät on poikkeuksellinen, monellakin tapaa. Varsinainen golfsesonki on vasta edessä. Nurmi ja luonto ympärillä alkaa vihertää kunnolla vasta kuukauden kuluttua. Shortsikeleistä puhumattakaan. Ei olisi ihmeellistä, vaikka lunta sataisi vielä vappuna. Tai juhannuksena.

Me Pickala Golfissa tarvitsemme teitä kaikkia, teidän ymmärrystänne ja tukeanne juuri nyt. Jotta saamme nauttia golfin peluusta näin korona-aikaan sekä etenkin sen jälkeen. Seuraamme jatkuvasti tilannetta, reagoimme ja teemme tarvittavia muutoksia, kokonaisuus huomioiden. Pyydämme kärsivällisyyttä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, vaikka väliaikaisesti pelaaminen ei ole mahdollista kuten ennen. Lue jatkuvasti päivittyvä koronatiedotteemme TÄÄLTÄ.

 

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf