Valitse sivu

Ajankohtaista

Golfarin kotitreeni

01.04.2020 | Ajankohtaista

Kotona vietetty aika on hyvä mahdollisuus vahvistaa heikkouksia ja opetella uusia rutiineja, joista on varmasti hyötyä kesän golfeja ajatellen. Valtaosalle kotona treenaaminen on äärimmäisen vaikeata houkutusten, häiriötekijöiden tai välineiden puutteen takia.

Golfsvingi kestää noin sekunnin ja mailanpäässä voi olla vauhtia parhaimmillaan 145 mph. Kyseessä on siis fyysisesti vaativa suoritus, joka toistuu useasti kentällä. Tuotettu voima pitäisi pystyä pallon osuman jälkeen vielä absorboimaan turvallisesti loukkaantumisten minimoimiseksi. Näiden tuottaminen vaatii hyviä fyysisiä ominaisuuksia, jonka takia fyysinen harjoittelu on tärkeätä niin ammattilaiselle kuin klubipelaajalle.

Tämän artikkelin videolla näet hyvin yksinkertaisen kokovartalon harjoituksen, joka ei vaadi välineitä, suurta tilaa tai paljoa aikaa. Treeni sopii niin juniorille kuin seniorille. Harjoitus sopii hyvin myös suoritettavaksi ennen golfkierrosta aktivoimaan vartalon lihaksia ja niveliä.

Hyvä tapa aloittaa päivä on suorittaa heti heräämisen jälkeen 30 minuutin kävely ulkona ja tämän perään videon mukainen treeni, menitpä golfaamaan tai et. Tee videon mukaiset liikkeet 1-3 kierrosta vaikka joka päivä. Treenin voi ottaa myös osaksi omaa harjoitusohjelmaa tai poimia treenistä muutama liike omaan ohjelmaan sovellettavaksi.

Golfarin kotitreeni:
(1-3 kierrosta ja 10 toistoa per puoli. Poikkeuksena Pystypunnerrus maaten 45-60 sekuntia )

  1. A) Lentokone
  2. B) Lonkan pumppaukset
  3. C) Polven tuonti kyynärpäähän
  4. D) Olkapään stabilointi
  5. E) Rintarangan kierto lankussa
  6. F) Pystypunnerrus maaten

 

Eero Partio 33-vuotta. KTM, tuleva TtM. Fysiikkavalmentaja. Toimin muun muassa usean ammattilaisgolfarin fysiikkavalmentajana.

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf