Valitse sivu

Ajankohtaista

Kapteenin terveiset

11.08.2022 | Ajankohtaista

Kesä alkaa kääntymään syksyn puolelle, mutta kelit vain paranee, entäpä kenttä? Surukseni olen havainnut ja myös kuullut, että kentällä pelataan, mutta ei jakseta hoitaa sitä. Löytyy paljon korjaamattomia lyöntijälkiä väylillä. Greeneillä on pallon alastulojälkiä. Bunkkereita, jotka ovat haravoimatta kokonaan, tai sitten vain osittain. Kenttähenkilökunta hoitaa isot linjat, mutta nämä kierroksen aikana itse aiheutetut kentän vauriot/jäljet on jokaisen pelaajan itse hoidettava. Jätä kenttä sellaiseen kuntoon kuin sen itsellesi haluaisit olevan.

Käytös kentällä. Golfin tulee olla hauskaa ja se saa olla hauskaa, mutta meidän tulee ottaa huomioon muut pelaajat, niin toisissa ryhmissä, kuin myös meidän oman ryhmän sisällä. Jokainen pelaaja on tervetullut tämän rakkaan harrastuksen pariin ja näin meidän tulee myös käyttäytyä muita pelaajia kohtaan. Golf on sosiaalinen laji, joten puhumien ryhmän sisällä on sallittua, myös sen kaveripiirin ulkopuolisen pelaajan kanssa, joka tulee ryhmään.

Kenttähenkilökunta tekee töitä meidän eteen ja kentänhoitotyöt on pakko tehdä. Joskus saattaa joutua esim. pelaamaan lähes samaan tahtiin, kuin edessä menevä greenileikkuri. Työ on tehtävä ja se ei ole kenttähenkilökunnan syytä. Tämä meidän tulee hyväksyä osana golfia ja siitä on ihan turha napista kenttähenkilökunnalle.

Club Hostit. Club Host on kentällä meitä kaikkia varten. Heidän tehtävänä on mm. valvoa pelinopeuksia, valvoa ryhmissä pelaavien varauksia ja ilmoittautumisia sekä paljon muuta. Tiedoksi, että viikoittain löytyy kentältämme pelaajia, joilla ei ole varausta eikä mahdollisesti maksettua greenfeetä. Club Host on myös ihminen, ja ihmistä kohtaan käyttäydytään kuten pitää. Heille saa ja tulee kertoa ongelmista mitä havaitsette, mutta muistakaa, että Club Host ei ole sylkykuppi.

Pelinopeus. Speedgolf on oma lajinsa ja siinä tavoite on suoriutua kentästä mahdollisimman nopeasti ja vähillä lyönneillä. Normaali golfissa ei tarvitse juosta, mutta voi silti kävellä reippaasti. Myös muiden suoritusten tekoon kannattaa kiinnittää huomiota. Valmistaudutko omaan lyöntiin jo silloin, kun toinen pelaaja on lyömässä. Katsotko greenin muotoja jo kävellessäsi kohti greeniä. Näistä pienistä asioista kertyy kierroksen aikana helposti juuri se aika, miksi jokin ryhmä ei pysy ihanne ajassa. 
Kun huomaat, että ryhmänne ei pysy, yrityksestä huolimatta, edellä olevan vastaavan kokoisen ryhmän perässä, tulee takana tulevia nopeampia ryhmiä laskea ohi. Huomioikaa, että yksin pelaava on myös ryhmä.
Oikeaoppinen ohitus tapahtuu esim. par4:lla niin, että kaksi ryhmää avaa samalla kertaa. Kaikki lyövät vielä lähestymiset greenille. Greenille menee ensin ohittava ryhmä ja vasta tämän jälkeen ohitettu ryhmä pelaa greenin. Näin saadaan väylä vapaaksi seuraaville ryhmille ja ohitus itsessään vie vähiten aikaa.

Vaikka vuodatus on ollut pitkä ja negatiivissävytteinen, niin kaiken kaikkiaan me golfarit osataan olla ja käyttäytyä pääsääntöisesti hyvin. Vielä kun saadaan kaikki loputkin mukaan tähän yhteisen hyvän tekemiseen, niin kaikilla on edessä virheetön kenttä ja hymyilevät ihmiset.

Nautitaan golfista, hyvässä ilmapiirissä ja hyväkuntoisella kentällä.

Terveisin Kapteeni Ossi Pylväläinen.
Puh. 0456334151, saa soittaa missä asioissa vaan.

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf