Valitse sivu

Ajankohtaista

Kentän talvehtiminen 2022-2023

02.02.2023 | Ajankohtaista

Park harjoitusviheriö 30.1.2023

Kausi päättyi jälleen erittäin aikaisin, pelien loputtua jo ennen joulukuuta. Syystyöt saatiin onnistumaan hyvin niin viheriöillä, viheriön ympäryksissä kuin väylien huonoissa kohdissa. Myös raffeja holkitettiin sekä tehtiin talvikylvöt. Tulemme jatkamaan tätä työtä kun sää sen vaan keväällä mahdollistaa. Talven alettua erittäin lumisena, Seasiden kastelujärjestelmäremontti keskeytyi ja työ pääsi jatkumaan uudestaan vasta tammikuussa. Tämän johdosta kastelujärjelmän työt viimeistellään keväällä ja korjattujen alueiden nurmettuminen tulee viemään aikaa.

Talvi eteni hyvin aina vuodenvaihteeseen saakka, jolloin tulivat ensimmäiset lämpimät säät. Tämän johdosta poistimme lumet viheriöiltä. Kiitos kaikille n. 40 talkoolaisille joiden avulla saimme työn nopeammin valmiiksi, jotta ehdimme ruiskuttaa kasvinsuojeluaineet viheriöille. Lumien poistosta ei kulunut aikaa kuin pari viikkoa, niin olimme taas samassa tilanteessa (lämmin sää, jota seurasi pakkanen). Lähetin uudestaan kyselyn talkoista ja taas saimme apua noin 20 vapaaehtoiselta, mikä mahdollisti lumien poiston viheriöiltä. Talkoolaisten apu oli erittäin suuri, vaikka tällä kertaa iso osa viheriöistä olisi suurella todennäköisyydellä paljastunut ilman kolaamistakin. Emme kuitenkaan halunneet ottaa viheriöiden osalta pienintäkään riskiä ja jättää mitään epävarmojen sääennusteiden varaan.

Kiitos kaikille lumenpoistotalkoissa mukana olleille, joiden avulla olemme saaneet tehtyä kaksi kertaa kasvinsuojeluruiskutukset, pysäyttäen viheriöillä olevat kasvitaudit.

Tätä kirjoittaessa on helmikuun ensimmäinen päivä. Tilanne kentällä on kohtuullisen hyvä. Viheriöt, iso osa väylistä sekä lyöntipaikoista ovat paljaat. Väylillä ja raffeissa on paikoitellen jäätä. Mikäli ne eivät sula nopeasti, niin talvituhoja tulee varmasti olemaan. Olemme rikkoneet jäätä, mutta koska pinta-alat ovat suuret, emme valitettavasti pysty kaikkea poistamaan. Viheriöiden osalta olemme jo niin pitkällä, että jään aiheuttamien talvituhojen riski pienenee jatkuvasti. Toki kylänurmikkaviheriöt ovat jäälle herkät, mutta kevät on kokoajan lähempänä.

Nyt täytyy toivoa, että ei tulisi kovin kylmiä jaksoja, koska lunta ei ole viheriöiden suojana. Lähtökohtaisesti tilanne juuri nyt kentällä on positiivinen.

Markus Suojoki
kenttämestari

 

Park 18.viheriö 30.1.2023


Suurkiitos kaikille lumenkolaustalkoihin osallistuneille!

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf