Valitse sivu

Ajankohtaista

Kentänhoidon terveiset hellekesän jäljiltä

17.08.2018 | Ajankohtaista

Kausi 2018 on ollut golfin pelaamiselle ihanteellinen, sillä helteitä on riittänyt, eikä vesisade ole häirinnyt pelaamista. Kentänhoidon kannalta tilanne on ollut hieman haasteellisempi.

Kausi aloitettiin 23.4, jonka jälkeen vettä on satanut elokuun 13:een päivään mennessä vain reilut 70mm. Vertailuna normaali kesään, sademäärä on tähän aikaan vuodesta n. 200mm. Vähäiseen sademäärään, kun lisätään vielä erittäin suuri hellepäivien määrä, niin kuivuus on ollut kentällä suurin ongelma.

Pickala Golfissa on neljä pumppaamoa, joissa on yhteensä 9 pumppua, sekä lisäksi yksi siirtopumppu. Siirtopumpulla siirretään vettä altaiden välillä, jotta pumppaamoilla olisi vettä. Pumppaamoista kaksi on jouduttu sulkemaan (forest 2/3, sekä Forest 17) johtuen siitä, että veden pinta on ennätysmatalalla. Veden pintojen alhaisuus on aiheuttanut myös sen, että olemme joutuneet heinäkuun lopusta alkaen säästämään vettä väyläkastelusta, jotta vesi riittäisi varmuudella ainakin viheriöille ja lyöntipaikoille koko kaudeksi.

Normaalisti Pickala Golf käyttää kasteluvettä vuodessa noin 75 000 kuutiota, mutta jo nyt elokuussa, olemme joutuneet kastelemaan kenttää yli 150 000:nen kuution edestä. Kauden näin edetessä, vettä käytettäisiin n. 200 000:tta kuutiota (200 miljoonaa litraa). Tämä vastaa määrältään yli 45:ttä Haukilahden vesitornia.

Kasteluvedestä osa tulee Forest 17 suoalueelta ja osa Forestin seitsemännen lyöntipaikan vieressä olevasta Kvarnträskin järvestä. Seasiden pumppaamoon vettä tulee useasta ojasta, jotka virtaavat Degerbyyn suunnasta. Veden saapuessa Pickala Golfiin ne padotaan, jotta vesi ei karkaa merelle. Kasteluvedet käytetään uudelleen, mikäli nurmi ei niitä käytä. Kasteluvesi kulkeutuu salaojiin, jotka taas palaavat kastelualtaisiin. Kentällä on käytännössä suljettu kierto, jolloin myös kaikki ravinteet palaavat kenttään eivätkä mene Pikkalan lahteen. Tämän vaikutus on todettavissa myös Pikkalan lahden yhteistarkkailun raporteista, joissa olemme mukana vapaaehtoisena huolehtimassa Pikkalan lahden ravinnekuormasta. Kastelu prosessin läpiviemiseksi tarvitaan n. 1 300 kastelijaa ja lähes 100km kasteluputkea, sekä niiden rinnalla kulkevaa kaapelia.

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf