Valitse sivu

Ajankohtaista

Kenttämestarilta: Kentänhoidon kevät 2020

28.05.2020 | Ajankohtaista

Kausi 2020 on ollut kentänhoidon osalta erikoinen. Leudon talven johdosta kausi 2019 ei käytännössä päättynyt vaan pelaamista jatkettiin lähes koko talvi. Tämä mahdollisti sen, että kenttää voitiin pitää avoinna talven jokaisena kuukautena. Lämmin talvi mahdollisti myös kentän poikkeuksellisen hyvän talvehtimisen eikä jäätä päässyt muodostumaan viheriöiden pintoihin. Talvi oli siis kentän talvehtimisen kannalta erityisen hyvä.

Kevään aikana pelaajamäärät ovat olleet ennätyssuuret. Tämä yhdessä kylmän sään kanssa on tuonut haasteita eteenkin lyöntipaikkojen kunnostamiseen. Koska lämpöä ei ole liiemmin ollut ja käyttö on ollut erittäin kovaa, korjaantumista ei ole ehtinyt tapahtua.

Kevät on muutenkin ollut erikoinen eikä ainoastaan hyvän talvehtimisen, vaan koronaviruksen vuoksi. Kentällä se on näkynyt siinä, että käytöstä on poistettu pallopesurit ja bunkkeriharavat. Viheriöillä näkyvin muutos on kupeissa. Niihin on viritelty kaikenlaista suojaamaan, että pallo ei putoa pohjaan saakka. Pelaajat ovatkin ottaneet kupit hyvin vastaan eli ymmärrystä tilanteeseen on ollut. Toivottavasti kesän edetessä saamme laittaa bunkkeriharavat takaisin bunkkereihin ja vedet pallopesureihin.

Korona on myös aiheuttanut sen, että kentänhoidon budjettia on jouduttu pienentämään. Tästä johtuen henkilökuntaa kentällä on normaalia vähemmän. Osa pelaajista on varmasti havainnutkin tämän. Pelaajien positiivinen palaute on kuitenkin ollut mukava kuulla ja ymmärrystä tuntuu löytyvän. Tänä vuonna kentänhoidon henkilömäärä tulee olemaan 5 henkilöä pienempi kuin edellisenä vuonna. Tämä tulee vaikuttamaan etenkin reuna-alueisiin ja niiden siisteyteen. Pyrimme kuitenkin pitämään huolen, että olennaisimmat alueet pysyisivät mahdollisimman hyvässä kunnossa, vaikka meitä vähän vähemmän täällä onkin.

Kentät olivat keväällä noin kuukauden ajan avoinna vain omille pelaajille. Oli ikävää huomata kuinka paljon alastulojälkiä viheriöillä oli ja on edelleen. Usein minulle harmitellaan niitä vieraspelaajia jotka eivät korjaa jälkiään, mutta kyllä omatkin pelaajat siihen syylistyvät. Kiitän tässä kuitenkin niitä aktiivisia pelaajia, jotka jaksavat kierroksesta toiseen korjata myös niitä toisten jälkiä. Tämä pieni korjaamisen vaiva viheriöllä tai divotin korjaaminen väylällä auttaa toki kentänhoitoa, mutta myös pitää kentän paremmassa kunnossa Teille pelaajille.

Lopuksi haluan muistuttaa vielä kentänhoitajien turvallisuuteen liittyen. Ennen lyöntiä tulee varmistaa, että kentänhoitaja on nähnyt sinut mikäli lyöt palloa hänen suuntaansa. Vaikka kausi on vasta alussa niin useampi läheltä piti- tilanne on jo sattunut. Eli varmistetaan aina ennen lyöntiä, että se on turvallista suorittaa.

Jatketaan tästä kohti kesää, hyviä kierroksia kaikille!

Markus Suojoki
Kenttämestari

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf