Valitse sivu

Ajankohtaista

Näe ja koe Speedgolf pe 10.6.

08.06.2022 | Ajankohtaista

Perjantaina 10.6. kokoontuvat speedgolfin Suomen kärkipelaajat Pickalaan.  Kisa pelataan Seasidella, kello 7.00 alkaen. Kärkeen lähtevät etukäteen nopeimmat pelaajat. Kärkipelaajat tulevat pelaamaan kierroksen noin 50 minuutissa.

Sinulla on nyt hyvä mahdollisuus päästä katsomaan tai testaamaan lajia. Olet tervetullut katsomaan kisaa. Ja jos haluat itse testata lajia, järjestämme myös siihen mahdollisuuden.  Klo 8:30 alkaen järjestämme uusille pelaajille 9-reiän kokeilumahdollisuuden. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta.  Mukaan mahtuu myös muutama pelaamaan 18 -reiän pelaaja jos olet jo kokeillut aikaisemmin lajia. 

Mikäli haluat lähteä mukaan, ole yhteydessä Timoi Eskeli timo@eskeli.net p. 044 7650000. 

Mistä speedgolfissa on kysymys?

Speedgolfissa pelataan normaalia golfia juosten. Speedgolftulos määräytyy käytetyn ajan (minuuteissa) ja lyöntien määrän summasta, esimerkiksi perjantaina  Seaside kentällä parhaat pelaavat kierroksen noin 50 minuutissa. Lyöntituloksella 76 yhteistulos olisi 126. Speedgolfia voi pelata juoksulenkkareissa tai nykyisin saatavilla olevilla lenkkarityylisissä golfkengissä. Suosittelemme käyttämään teknisiä golfpaitoja ja shortseja. Speedgolfissa saa käyttää maksimissaan 7 mailaa. Mailat voit valita itse vapaasti. Hyvä aloituskokoonpano mailoihin on esimerkiksi putteri, wedge, R8, R6, hybridi ja driver tai puu 3. Mailat voi pitää kevyessä bägissä tai irrallaan kädessä. Paras kokoonpano löytyy testaamalla. Myös pelattava kenttä vaikuttaa mailavalintoihin. Speedgolfissa kunnioitetaan perinteisen golfin etikettejä ja sääntöjä. Pelaajan on siis korjattava alastulojälkensä, divotit, haravoitava bunkkerit ja huolehdittava yleisestä turvallisuudesta kentällä. Mailoja ja varusteita ei saa asettaa viheriöille eikä niitä saa heittää.

Lajina Speedgolf on varsin tuore. Suomessa sitä on pelattu virallisesti nyt noin viisi vuotta. Suomessa harrastajamäärä on varsin pieni, mutta suomalaiset pelaajat ovat menestyneet kansainvälisesti erinomaisesti.  Hallitseva maailmanmestari on Pickalaa edustava Mikko Rantanen. Maailmanmestaruuskisat ovat siirtyneet nyt pariin kertaan koronan vuoksi. Tänä vuonna kisat päästään vihdoin pelaamaan marraskuussa Floridassa. Näillä näkymin Pickalasta on lähdössä mukaan kolme pelaajaa. Naisissa Milla Hallanoro, miehissä Mikko Rantanen ja senioreissa Timo Eskeli.

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf