Valitse sivu

Ajankohtaista

Pickala Golf perustaa uudenlaisen golfakatemian

30.10.2015 | Ajankohtaista

Pickala Golf perustaa uudenlaisen pelaajien kehittämiseen erikoistuvan golfakatemian. Joulukuun alussa toimintansa käynnistävä Pickala Golf Academy vastaa myös klubipelaajien yksilöllisiin kehittämistarpeisiin.

– Haluamme kehittää Pickalan toimintaa niin, että yhteisömme pelaajien on mahdollista saada omalla klubilla kokonaisvaltaista valmennusta. Tavoitteena on luoda järjestelmä, joka auttaa pelaajiamme tulemaan entistä paremmiksi, sanoo Pickala Golfin toimitusjohtaja Jari Hakkarainen.

– Olemme perustamassa huippuluokan seura-akatemiaa, joka tekee tasokasta työtä ja auttaa golfareita eteenpäin pelaajapolulla. Nyt meillä on myös erinomaiset mahdollisuudet laajentaa tarjontaa klubimme omille pelaajille. Akatemia palvelee pääsääntöisesti pickalalaisia, mutta vieraspelaajillekin pidetään ovi auki, Hakkarainen sanoo.

Akatemian vastuuvalmentajiksi tulevat kokeneet valmentajat Pasi Purhonen ja Jan Forsell. Valmennustiimiin tuodaan mukaan eri osa-alueiden ammattilaisia kuten esimerkiksi fyysisen ja psyykkisen valmennuksen osaamista, ja sopivalla tavalla vapaaehtoisiakin. Valmentajien ja ohjausryhmän kanssa rakennetaan valmennuksen linjaukset sekä luodaan edellytykset korkeatasoiselle toiminnalle.

Purhonen jatkaa nuorten maajoukkueen valmentajana, mutta ensi vuonna hän ei ole enää päätoimisesti Suomen Golfliiton palkkalistoilla. Hän vastaa edelleen myös Urhean, pääkaupunkiseudun urheiluakatemian golfvalmennuksesta.

– Minulla on usean vuoden näkemys siitä, millaisia nuoria poikien maajoukkueeseen tulee. Olen innostunut päästessäni vaikuttamaan suoraan ruohonjuuritasolle, nuorten seuravalmennukseen, Pasi Purhonen sanoo.

– Tavoitteena on luoda nuorille fyysinen ja psyykkinen pohja, jonka päälle on hyvä myöhemmin rakentaa lajivalmennusta.

– On mahdollista, että ensi vuonna maajoukkueen toiminta näkyy jollain tavalla myös Pickalassa, sanoo Purhonen.

Jan Forsell on Suomen koulutetuin golfvalmentaja. Suomen PGA:n valmentajarankingin ykkönen on saanut valmentajakoulutusta myös Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi hän on saanut henkilökohtaista koulutusta maailman parhailta valmentajilta kuten David Leadbetterilta, Butch Harmonilta ja Jim McLeanilta.

– Täydennämme hyvin toisiamme Pasin kanssa. Hän toimii nuorten maajoukkueen kanssa, ja sitä kautta hänet mielletään nuorten valmentajaksi. Meillä on kyllä hyvin samanlainen tausta. Olemme molemmat tehneet töitä nuorten kanssa, ja molemmat ovat toimineet myös klubipelaajien parissa, uudesta akatemiasta innostunut Jan Forsell sanoo.

Forsell on kokenut pelaajien valmentaja, ja sen lisäksi hän on myös valmentajien kouluttaja. Tätä ominaisuutta Pickala Golfin toimitusjohtaja Jari Hakkarainen arvostaa.

– Forsellilla on näyttöjä valmentajien kehittämisestä. Se on tärkeä lisäarvo tässä kokonaisuudessa, Hakkarainen lisää.

– Pickalassa halutaan muuttaa toimintamallia niin, että alkeiskursseja järjestetään aikaisempaa aktiivisemmin. Seura-akatemia tukee aloittelijoiden kehittymisen tarpeita. Haluamme antaa heti hyvät eväät aloittelevalle golfarille.

– Haemme aktiivisesti yhteistyömahdollisuuksia Suomesta ja maailmalta. Suomen Golfliitolla on tässä tärkeä rooli. Haluamme tehdä vahvaa yhteistyö Golfliiton ja myös muiden alan toimijoiden kanssa, Hakkarainen painottaa.

Suomen Golfliiton huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila pitää Pickala Golf Academyn perustamista hyvänä asiana.

– Suomalainen kilpagolf tarvitsee aktiivisia kilpagolfiin panostavia seuroja. Pickalassa näyttää nyt olevan tekemisen meininkiä, Janne Marvaila kommentoi.

Lisätietoja:

Jari Hakkarainen GSM 050 5521918
Pasi Purhonen GSM 0400 736748
Jan Forsell GSM 0400 302 200

Pickala Golf on Pohjoismaiden suurin golfkeskus, jossa on kolme erityyppistä 18-reikäistä kenttää (Park, Seaside ja Forest) ja 6-reikäinen par 3 -kenttä (Garden) sekä erinomaiset harjoitusalueet. Kuluvan kauden aikana kentillä on pelattu lähes 75.000 starttia. Pickalan palveluja kehitetään jatkuvasti huomioiden niin seura- kuin kilpapelaajien tarpeet.

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf