Valitse sivu

Ajankohtaista

Pickalan päivitetyt paikallissäännöt

02.05.2016 | Ajankohtaista

Kaikkia Suomen golfkenttiä koskevat paikallissäännöt poistettiin 1.5.2016. Olemme päivittäneet paikallisäännöt 1.5.2016 alkaen.

PAIKALLISSÄÄNNÖT 2016


1. Kiinteät haitat (vapautuminen säännön 24-2 mukaisesti)
· Kaikki mittamerkit kentällä ovat kiinteitä haittoja. Merkin poistaminen on kielletty.

· Vesiestemerkkilaatat ovat kiinteitä haittoja, joiden liikuttaminen on kielletty.

· Pelialueella olevat tukipuin tai naruin tuetut puut ovat kiinteitä haittoja, joista pelaaminen on kielletty. Jos nämä puut häiritsevät pelaajan lyöntiasentoa tai hänen mailansa aiottua heilahdusrataa, pelaajan on vapauduttava rangaistuksetta kiinteän haitan vaikutuksesta.


2.Kiinteät haitat lähellä viheriötä (esim kastelulaitteiden kannet)

Kiinteiden haittojen vaikutuksesta vapaudutaan Säännön 24-2 mukaisesti. Lisäksi pallon ollessa pelialueella ja kiinteä haitta on enintään kahden mailanmitan päässä pelattavan viheriön reunasta ja pallo on enintään kahden mailanmitan päässä kiinteästä haitasta ja tämä haitta sijaitsee pelilinjalla pallon ja reiän välissä, saa pelaaja vapautua haitasta seuraavasti: – Pallo nostetaan ja pudotetaan lähimpään paikkaan, joka (a) ei ole lähempänä reikää, (b) vapauttaa haitasta ja (c) ei ole esteessä tai viheriöllä. Pallon saa puhdistaa, kun se nostetaan. Pallon ollessa viheriöllä ja kiinteä haitta on kahden mailanmitan päässä viheriön reunasta pelaajan puttilinjalla, saa pelaaja vapautua haitasta seuraavasti: – Pallo nostetaan ja asetetaan lähimpään paikkaan, joka (a) ei ole lähempänä reikää, (b) vapauttaa haitasta ja (c) ei ole esteessä. Pallon saa puhdistaa, kun se nostetaan. Poikkeus: Pelaaja ei kuitenkaan saa tämän paikallissäännön mukaista vapautusta, jos hän ei ilmeisestikään voi lyödä palloaan jonkin muun syyn kuin kiinteän haitan vaikutuksen vuoksi.

3.Hakekasat
· Puiden tai pensaiden juuressa oleva puuhake on kentän oleellinen osa. Yksittäiset hakkeen palat ovat kuitenkin irrallisia luonnonhaittoja, jotka voi poistaa säännön 23-1 mukaisesti.

4.Kunnostettavat alueet (vapautuminen säännön 25-1 mukaisesti)
· Pelialueella olevat muurahaiskeot, kukkaistutukset ja sinivalkoisin paaluin merkityt alueet ovat kunnostettavaa aluetta, josta pelaaminen on kielletty.


5.Irtokivet hiekkaesteissä

Hiekkaesteissä olevat irtokivet ovat liikuteltavia haittoja ja ne saa rangaistuksetta poistaa (Sääntö 24-1).


6.Etäisyyttä mittaavat mittalaitteet (sääntö 14-3)
· Etäisyyttä mittaavan laitteen käyttö on sallittu. Monitoimilaitteissa (esim älypuhelimet) ainoastaan etäisyyttä mittaavan sovelluksen käyttö on sallittu (sääntö 14-3).PARK

Laudoituksin rajatut lammet

· Park 8 lampi vasemmalla sekä Park 12/16 välinen lampi karheikossa ovat sivuvesiesteitä, joissa esteen rajana on lampea rajoittavan laudoituksen veden puoleinen reuna.

Väylien väliset ulkorajat

· Pelattaessa reikää Park 8 viereisen reiän (2) valkoiset ulkorajaa osoittavat paalut ovat kiinteitä haittoja. Paalujen poistaminen on kielletty. Vapautuminen haitasta säännön 24-2b mukaisesti.


SEASIDE

Väylien väliset ulkorajat

· Pelattaessa reikiä Seaside 2, Seaside 5, Seaside 12 ja Seaside 17 viereisen reiän valkoiset ulkorajaa osoittavat paalut ovat kiinteitä haittoja. Paalujen poistaminen on kielletty. Vapautuminen haitasta säännön 24-2b mukaisesti.


FOREST

Väylän 16 dropping zone

· Forest 16 viheriön oikealla puolella oleva lampi on sivuvesieste, jossa esteen rajana on lampea rajoittavan laudoituksen veden puoleinen sisäreuna. Jos pelaajan pallo päätyy tähän lampeen, voi pelaaja menetellä säännön 26 mukaan tai pudottaa pallonsa yhden lyönnin rangaistuksella merkitylle droppausalueelle (DZ). Pudotettaessa palloa droppausalueelle ei uudelleenpudottamista sallita, mikäli pudotettu pallo pysähtyy alle kahden mailanmitan päähän kohdasta, jossa se ensin osui maahan, vaikka se vierisikin pois droppausalueelta tai lähemmäksi reikää.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: Reikäpeli: reiän menetys; Lyöntipeli: 2 lyöntiä


MERKINNÄT KENTILLÄ

Jos kentän ulkorajan loppumista ei ole merkitty erikseen sellaisella valkoisella paalulla, jonka yläpää on musta, jatkuu raja kyseisessä kohdassa kahden viimeisen paalun osoittamaa linjaa eteenpäin ilman loppua. Jos ulkorajan loppu on merkitty mustapäisellä paalulla, raja jatkuu näin merkitystä paalusta 90 asteen kulmassa poispäin pelialueelta ilman loppua.

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf