Valitse sivu

Ajankohtaista

Sanna Nuutinen voitti Pink Challengen Pickalassa

30.09.2018 | Ajankohtaista

Pickala Golfin kausi huipentui lauantaina 29.9.2018 oman klubin pelaajien täyttäessä kaksi kenttä Grande Finale -tapahtumassa. Kolmannella kentällä, Forestilla, pelasivat Suomen parhaat ammattilaisnaiset oman Pink Pro Am Challenge -kilpailun, jonka voittoon pelasi Euroopan kiertueen ammattilainen Sanna Nuutinen 71 lyönnin tuloksella. Voittaja sai kuitata 4500 euron pääpalkinnon.

Kilpailu oli erittäin tasainen, sillä Forestin liukkailla viheriöillä pelasi toiseksi Krista Bakker 72 lyönnin kierroksella ja kolmannen sijan jakoivat 73 lyönnillä Forestin kiertäneet Leena Makkonen, Jenna Mäihäniemi ja Ella Salminen.

”On aina kiva voittaa. Sen vuoksi me harjoittelemme”, Sanna Nuutinen kommentoi voittoaan.

Nuutisen paras kilpailu tällä kaudella on toistaiseksi ollut Thaimaan LET-kisan 17:s sija. Pickalan voitto on yksi tämän kauden arvokkaimmista saavutuksista, sillä taakse jäivät parhaat kotimaassa tällä hetkellä olevat pelaajat viime vuoden voittajaa Ursula Wikströmiä myöten.

Ainoa merkittävä poissaolija oli Minea Blomqvist-Kakko, jonka nuorimman lapsen ristiäiset osuivat samaan aikaan Pickalan kisan kanssa. Sitä pidettiin hyvänä syynä poissaololle.

Sanna Nuutinen on yhdistellyt onnistuneesti naisten eurooppalaisen pääkiertueen LET:n ja sen haastajakiertueen LETAS:n kilpailuja ja pelannut tänä vuonna jo 15 kansainvälistä kilpailua eli enemmän kuin muut suomalaispelaajat. Lisäksi tulevat Aura Golfin SM-kisa ja Vuosaaren FT-kisa, mutta ne olivat keskellä tiivistä harjoittelua, joten hän ei ole laskenut niitä tuohon 15 kilpailun kokonaismääräänsä.

Nuutisen vuosi on ollut golfillisesti hänen uransa paras. Hän varmistanee pelipaikkansa naisten pääkiertueella joko suoraan LET:n rankingin kautta tai vaihtoehtoisesti LETAS:n rankingin kautta. Seuraavaksi hänellä on edessään Intian iso LET-kilpailu, jonka palkintopotissa on puoli miljoonaa dollaria.

Linda Henriksson puuhanaisena

Pickalan Pink Pro Am Challengen idea syntyi vajaat kaksi vuotta sitten, kun Linda Henriksson oli siirtymässä Pickalaan. Hän keskusteli Pickala Golf ry:n puheenjohtajan Timo Eskelin kanssa ajatuksesta järjestää naisille Suomessa oma ammattilaiskilpailu, kun naisten Euroopan kiertue ja sen haastajakiertue kärsivät tällä hetkellä anemiasta. Kilpailuja on aivan liian vähän.

Myös tänä vuonna Henriksson oli isossa roolissa tapahtuman järjestäjänä.

Suomen Golfliitto arvostaa naispelaajien aktiivisuutta ja se Pink Pro Am Challengen merkittäväksi yhteistyökumppaniksi. Puheenjohtaja Hanna Hartikainen totesi, että jopa Ruotsissa on nostettu kädet pystyyn naisten ammattilaiskilpailujen osalta.

”Ruotsissa on tavallaan luovutettu tässä asiassa ja siellä sanotaan naispelaajille, että menkää Amerikkaan”, Hanna Hartikainen sanoi.

”Minusta naisten Euroopan kiertueen yhdistäminen miesten Euroopan kiertueen kilpailujen kanssa voisi olla hyvä ratkaisu. Naiset voisivat pelata joko ennen miesten kilpailua, tai sen jälkeen”, Hanna Hartikainen pohti ottaessaan tuntumaa Pickalan nopeisiin puttiviheriöihin.

Myös Suomessa naispelaajat katsovat entistä aktiivisemmin Atlantin takaisille viheriöille osittain eurooppalaisen naisgolfin laman vuoksi. Linda Henriksson, Elina Nummenpää ja Jenna Mäihäniemi läpäisivät LPGA:n ensimmäisen vaiheen karsinnat ja valmistautuvat toiseen vaiheeseen. Tämän ansiosta heillä on jo kategoria, jolla he pääsevät ensi vuonna pelaamaan Yhdysvaltain haastajakierteelle.

Juha Riihimäki sulatti sydämet

Pickalan ammattilaistapahtuma on pienimuotoisuudessaankin tärkeä tukipylväs suomalaisille naispelaajille heidän urallaan. Palkintojenjaon yhteydessä kaikki 12 tyylikästä ammattilaispelaajaa esiteltiin yleisölle.

Tilaisuuden taiteellisena huipennuksena yli 30-vuotisen uran oopperassa tehnyt Juha Riihimäki lauloi neidoille kaksi serenadia. Luultavasti monikaan suomalainen naispelaaja ei ole aiemmin saanut samanlaista erityishuomiota. Tuota hetkeä moni pelaaja tulee muistelemaan vielä kiikkustuolissa.

Tulokset

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf