Valitse sivu

Ajankohtaista

Tasoitusmääräysten tärkeimmät muutokset kaudelle 2016

22.04.2016 | Ajankohtaista

Suomen Golfilliitto tiedottaa uusista tasoitusmääräysten muutoksesta, jotka koskevat kaikkia SGL:n alaisia seuroja.

9 reiän tasoitustulokset
9 reiän tulokset huomioidaan nyt myös tasoitusryhmässä 2 eli tasoituksesta 4.5 ylöspäin. Tämä koskee harjoitus- ja kilpailukierroksia. Tasoituskierroksia voidaan pelata useampi kuin yksi päivää kohden, mutta edelleenkään 9 reiän tasoitustulos ei voi olla osa 18 reiän kierrosta.

Tasoitusryhmän 5 kerroin
Tasoitusryhmässä 5 uusi laskukerroin on 0.1 vanhan 0.2 sijaan (nostavat kortit).

Tasoitusryhmä 6
Tasoitusryhmä 6 ei ole enää seuratasoitus vaan siitä on tullut virallinen tasoitusryhmä ja täten suurin mahdollinen EGA-tasoitus on 54. Pelitasoitus määräytyy entisellä seuratasoituksen laskukaavalla.

Ensimmäinen tasoitus
Pelaaja voi saada ensimmäisen tasoituksen jo yhdellä tasoitustuloksella. Tasoitustoimikunnan tulee tällöin tarkkailla pelaajan tasoituksen kehitystä ja puuttua mahdollisiin epäkohtiin.

CBA (Computed Buffer Adjustment)
Laskukaavaa on hiukan muokattu edellisestä vuodesta ja CBA:n arvovälit ovat muuttuneet. CBA:n mahdollisia arvoja ovat nyt +1, 0, -1, -2 ja -2&RO, kun ne aiemmin olivat +1 – -4&RO (reduction only).

HR (Handicap Revew) tasoituksen tarkistus
HR korvaa vuositarkastuksen (AHR). Tasoituksen tarkastus tehdään lähtökohtaisesti aina vuoden vaihteessa. Se voidaan myös tehdä kesken kauden esim. jos pelaajalle ei ole voitu tehdä tarkastusta vuoden vaihteessa, koska hänellä on ollut liian vähän tasoitustuloksia tasoitusrekisterissään. Pelaaja voi pyytää tarkastusta tasoitustoimikunnalta, mutta tasoitustoimikunnalla on aina oikeus tehdä tarkastus pelaajan tasoitukselle.

Tasoituksen tarkastuksessa lasketaan viimeisen 12 kk aikana tehdyt tulokset. Tasoitustuloksia tarvitaan vähintään 8 kappaletta. Tasoituksen tarkastuksella voi tasoitus muuttua entisen kahden kokonaisluvun sijaan seuraavasti:

• Tasoitusryhmässä 1 : ±1 lyöntiä

• Tasoitusryhmässä 2 : ±2 lyöntiä

• Tasoitusryhmässä 3-5 : ±3 lyöntiä

Lisälukemista: EGA Handicapping System

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf