Valitse sivu

Ajankohtaista

Toimitusjohtajalta: Poikkeusaikana päätökset tehdään vastuullisuus edellä

21.04.2020 | Ajankohtaista

Vallitseva poikkeustilanne on tuonut mukanaan haasteita lähtöaikojen varaamisen osalta ja olen omalta osaltani pahoillani siitä ylimääräisestä harmista, mitä tilanne on pelaajillemme aiheuttanut. Tällä hetkellä sekä pelaajien että henkilökunnan terveys ja viruksen leviämisen estäminen ovat kuitenkin tärkein prioriteettimme. Normaaliolojen palvelunäkökulmasta poiketen arvioimme nyt kaikkea tekemistämme turvallisuus edellä. Samalla pyrimme tietenkin tekemään kaikkemme, jotta pystyisimme täyttämään palvelulupauksemme mahdollisimman hyvin myös pelaajiemme suuntaan.

Pelimahdollisuudet ja ajanvaraus poikkeusoloissa

Poikkeustilanteen huomioon ottaen olemme tehneet seuraavat toimenpiteet pelimahdollisuuksien parantamiseksi:

>> Kentän avaaminen poikkeusolojen osalta kahden hengen ryhmissä 18.3.2020

>> Muutokset ajanvarauskäytäntöihin 8.4.2020

  • siirtyminen 8 minuutin lähtöväleihin, mikä lisäsi pääsiäisestä alkaen päivittäin vajaat 100 vapaata lähtöä

  • vieraspelaajien salliminen ainoastaan A-osakkeen sarjakorteilla

  • Lue tiedote TÄÄLTÄ

>> Äkkilähtökentän käyttöönotto 18.4.2020

  • kolmen pelaajan ryhmissä, mikä lisäsi päiväkapasiteettia (klo 8–17.30) n. 70 pelaajalla. Lue tiedote TÄÄLTÄ.

Näiden muutosten jälkeen kapasiteettimme on ollut reilu 500 pelaajaa päivässä, jolloin lähtöaikoja on omille pelaajille päivän aikana n. 30 enemmän (18 reiän pelimahdollisuus) verrattuna viime vuoden huhtikuuhun. Kapasiteetin lisäys johtuu lyhyemmästä lähtövälistä, vieraspelaajien puuttumisesta sekä nopeammista kierroksista.

Viikonlopun hyvien kokemusten jälkeen otamme 25.4.2020 alkaen käyttöön:

>> Toinen ajanvarauskenttä kolmen pelaajan ryhmissä

  • lisää päiväkapasiteettia (klo 8-17.36) n. 70 pelaajalla. Lue koko tiedote TÄÄLTÄ.

Kaikkien muutosten jälkeen päiväkapasiteettimme on lähes 600 pelaajaa päivässä, jolloin omille pelaajille on päivän aikana tarjolla n. 90 lähtöaikaa enemmän (18 reiän pelimahdollisuus) verrattuna viime vuoden huhtikuuhun. 1043 eri omaa pelaajaamme on päässyt pelaamaan välillä 13.–19.4.2020, kun viime vuonna vastaavalla viikolla luku oli 912 sisältäen aurinkoisen pääsiäisen.

Ajanvarausoikeudet ovat hallituksen vuosittain hyväksymän peliohjesäännön mukaisia. Tällä hetkellä Red Cardilla ajanvarausoikeus on 10 vrk ja Silver Cardilla puolestaan 7 vrk. Pickala on osakekenttä, mistä johtuen strategiassa osakkeen ostaminen nähdään sitoutumisen korkeimpana muotona. Tästä syystä osakkeenomistajille (Red Card) myös tarjotaan parhaat edut. Palvelun näkökulmasta kaikki asiakkaat ovat meille kuitenkin yhtä tärkeitä ja tälle vuodelle olemmekin pyrkineet lisäämään vuokrapelaajien lisäarvon saantia mm. Silver Cardin myötä, mikä on myös näkynyt vahvasti pelioikeusmarkkinoilla. Valitettavasti tämä hyvä pyrkimys ei kuitenkaan poikkeusolojen aikana näyttäydy aivan kuten sen toivoisimme.

Teemme kaiken sen eteen, että omat pelaajamme pääsisivät pelaamaan myös poikkeusolojen aikana. Keskustelemme päivittäin poikkeustilanteen tuomista haasteista ja pyrimme löytämään kaikkia pelaajiamme tyydyttäviä ratkaisuja vastaamaan mahdollisimman hyvin palvelulupaustamme tässä vallitsevassa tilanteessa. Vaikka virustilanteen johdosta joudummekin sopeuttamaan toimintaamme sekä väliaikaisesti laskemaan palvelutasoamme n. 20 %, ei tämä koske tiedottamista. Toimistomme onkin tehnyt hyvin pienillä resursseilla erinomaista työtä tiedonvälityksen osalta ja olemme saaneet teiltä siitä erinomaista palautetta. Pyrimme organisaationa jatkuvaan kehitykseen ja toivomme teiltä tältäkin osin rakentavaa palautetta, kuinka olemme eri osa-alueilla onnistuneet.

Vastuumme on koko golfyhteisölle

Ymmärrän paremmin kuin hyvin toiveen palata normaaliin arkeen, joustavampaan ajanvaraukseen ja huolettomiin golfpäiviin. Rajoitusten purkamisessa meillä yhtiönä on kuitenkin vastuu tehdä päätökset kaikilta kanteilta katsottuna – Suomen suurimpana golfyhtiönä haluamme toiminnallamme viestiä vastuullisuutta koko toimialalle. Omalta osalta loimme poikkeusolojen ohjeistuksen ajoissa ja ainakin osa näistä ohjeistuksista on otettu käyttöön myös muissa golfyhteisöissä sekä golfliiton suosituksissa. Vastaavasti rajoitusten purkamisessa vastuumme on koko suomalaiselle golfille, ei vain omalle yhtiöllemme.

Golfin imago ei ole Suomessa ollut enää pitkään aikaan paras mahdollinen ja potentiaalinen imagohaitta, puhumattakaan pelaajien mahdollisesta turvattomuuden tunteesta golfkentällä, olisi todella negatiivinen asia sekä Pickalan että suomalaisen golfin osalta. Vastuullinen ohjeistus heti koronatilanteen eskaloituessa sekä pelaajien erinomainen ohjeistusten noudattaminen, on ainakin toistaiseksi mahdollistanut golfaamisen ilman keskeytyksiä sekä tarjonnut positiivisen viestin lajille monessa mediassa. Haluan tässä kohtaa kiittää Pickalan heimoamme vakavan asian ymmärtämisestä ja ohjeistuksien noudattamisesta… ISO KIITOS!

Päätökset tulevasta tehdään turvallisuus edellä

”THL:n alustavan mallinnustyön perusteella todennäköisin tartuntahuippu Uudellamaalla sijoittuu ajalle 26.4.-25.5.2020, vuodeosastojen huippu ajalle 6.5.-4.6.2020 ja tehohoidon huippu ajalle 12.5.-10.6.2020. On kuitenkin huomattava, että nykyisiin HUSn ja THL:n ennusteisiin tehohoidon tarpeesta sisältyy merkittäviä oletuksia ja epävarmuustekijöitä.”

Tämänhetkisen tiedon mukaan poikkeusolot eivät tule kestämään koko kautta ja toivottavasti kesällä vielä päästään pelaamaan normaalilähdöillä. Päätöksenteossa käytämme nyt ja tulevaisuudessa pohjana ajankohtaista tietoa sekä viranomaisten ja golfliiton suosituksia seuraavin periaattein:

  • Pelaajien ja työntekijöiden turvallisuus sekä viruksen leviämisen estäminen ovat ensisijaisia kaikissa päätöksissä

  • Liiketoiminnan osalta vastuullisuus on prioriteetti numero yksi ja kaikilla toimilla pyritään välttämään yhtiöön kohdistuvia mainehaittoja

  • Kaikessa päätöksenteossa tulee välttää toimenpiteitä, joissa tarpeettomien kokoontumisten muodostumisen mahdollisuus yhtiön alueella kasvaa

  • Rajoituksia pyritään järkevästi ja asteittain purkamaan heti, kun tilannekuva ja suositukset muuttuvat

Vallitseva tilanne on vaatinut ja tulee vaatimaan meiltä kaikilta kärsivällisyyttä sekä solidaarisuutta. Omalta osaltamme pyrimme tiedottamaan muutoksista entistä aktiivisemmin ja selkeämmin, jotta te – koko Pickalan yhteisö – pysytte paremmin tietoisena muutoksista ja perusteluista ratkaisujen takana.

Keskustellemme päivittäin poikkeustilanteen tuomista haasteista ja pyrimme sen osalta löytämään kaikkia pelaajiamme tyydyttäviä ratkaisuja mahdollisimman hyvin vastaamaan palvelulupaustamme tässä vallitsevassa tilanteessa.

Janne Pelkonen

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf