Valitse sivu

Ajankohtaista

Toimitusjohtajan juhannusterveiset

23.06.2022 | Ajankohtaista

Arvoisa pickalalainen,

”Hyvä henki.”

Tämä on monesti pickalalaisten vastaus, kun kysytään, mikä Pickalassa on parasta. Se on myös paras tunnustus ja merkki siitä, että strategiamme rennosta, hauskasta ja energisoivasta golfkokemuksesta toimii. Toinen, vielä tärkeämpi tekijä asiakastyytyväisyydessä on kenttä. 

Kentän osalta kevät on ollut täysin erilainen kuin aikaisemmat neljä kevättä, jotka olen ollut Pickalassa. Kenttä avattiin vasta 28.4., joten kauden aloitus tapahtui kolme viikkoa normaalia myöhemmin.

Jääkansi ja vaihteleva sää viivästytti kauden alkua

Talvi oli kentänhoidollisesti vaikein ainakin 28:an vuoteen. Vaihtelevat lämpötilat muodostivat paksun jääkannen koko kentän alueelle. Lisäksi kevään kylmät yölämpötilat ovat vaikeuttaneet kasvuprosessin alkua ja viivästyttäneet hoitotöitä.

Kauden myöhästyminen, kylmä sää ja kentän kunto ovat näkyneet pelaajamäärissä. Kierroksia on pelattu 23 623 eli noin 15 000 (-60 %) vähemmän kuin edellisenä vuotena. 

Kauden kierrosmäärä vuoden 2019 tasolla

Alkuperäinen arviomme koko kauden kierrosmääristä ennen kauden alkua liikkui 90 000 paikkeilla, mikä on 10 000 kierrosta vähemmän kuin vuonna 2021. Tämä arvio voidaan jo tässä vaiheessa kautta unohtaa.

Paras vertailukohta kuluvaan kauteen on hyvä hakea viimeisestä ”normivuodesta” 2019 (hieman yli 80 000 kierrosta), jolloin kierroksia oli tähän mennessä pelattu 15 % enemmän. Vuoden 2022 kierrosmäärä suhteessa aukiolopäiviin on kuitenkin 10 % suurempi kuin vuonna 2019. Tämä yhtenä signaalina antaa viitteitä siitä, että vertailtavilla keleillä voimme päästä 2019 kierrosmäärän tällä kaudella.

Kaikista pelatuista kierroksista omat pelaajamme ovat pelanneet 85 % ja vieraspelaajat 15 %. Red Cardilaiset ovat pelanneet 45 % (35 % 2019) ja Silver Cardilaiset 40 % (57 % 2019). Omien pelaajiemme vieraiden osuus on ollut noin 75 % kaikista vieraspelaajista. Omat pelaajamme ovat pelanneet 9 % vähemmän (-65 % 2021) ja vieraspelaajat 20 % (-55 % 2021) vähemmän kuin 2019. 

Seasidelle uusia bunkkereita ja kastelujärjestelmän kunnostus

Kesän aikana jatkamme Master Planin mukaisia bunkkerien perusparannuksia Seaside-kentällä. Uusien bunkkerien rakentaminen on aloitettu väylältä 11, jonka jälkeen vuorossa ovat väylät 6 ja 3. Samalla bunkkereihin asennetaan nykystandardien mukaiset betonipohjat sekä tekonurmi reunat. Uusittujen bunkkerien on tarkoitus olla pelattavissa elokuun alusta alkaen, sitä mukaa kun bunkkereiden ympäristön kylvöjen taimettuminen on riittävän vahvaa.

Elokuun lopussa aloitetaan Seasiden etuysin kastelujärjestelmäremontti, joka haittaa pelaamista yhdellä väylällä kerrallaan. Työ tehdään uudella koneella, jonka myötä maahan tuleva viilto on huomattavasti pienempi kuin vuoden 2021 syksyllä tehty.

Kauden lopussa aloitetaan uuden 14-paikkaisen range-katoksen rakennustyöt ja valmis katos pitäisi olla pelaajien käytössä seuraavan kauden alussa.

Osakkeiden arvo on kasvanut

Vaikka kierrosmäärä ei tämän alkukauden osalta ole kasvanut, on strategiamme vaade vetovoimaisuudesta kasvanut viimeisten vuosien aikana kaikilla mittareilla. Etenkin vuokrapelioikeuksien sekä osakkeiden hinnat ovat nousseet viime vuosina merkittävästi. Arvojen nousu on perustunut etenkin vuokrapelimarkkinan toimivuuteen. 

Osakkeiden keskiarvohinta on noussut vuodesta 2019 seuraavasti: A-osake noin 5 000 €, B-osake noin 2 500 € ja C-osake noin 2 000 €. Osakkeita on siirtynyt uusille omistajille vuoden 2022 aikana 85 kappaletta (163 pelioikeutta) ja kahden vuoden aikana 315 kappaletta (479 pelioikeutta).

Tavoitteena Suomen palvelevin golfyhteisö

Pickalan strategiassa toinen keskeinen tekijä vetovoimaisuuden lisäksi on olla Suomen palvelevin golfyhteisö. Olemme viime vuosina onnistuneet palveluvaateessa erinomaisesti ja asiakastyytyväisyys vuonna 2021 olikin historiamme paras.

Nyt alkukauden osalta asiakastyytyväsyys on tippunut edellisestä vuodesta (NPS 70->67), mutta haasteista huolimatta olemme Uudenmaan ykkönen omien pelaajien sekä osakkaiden osalta.

Asiakastyytyväisyyden vertailu aikaisempiin vuosiin on kuitenkin haastavaa tällä hetkellä, johtuen kentän kunnon suuresta painoarvosta tuloksissa. Meille tärkein asia on keskittyä omaan päivittäiseen toimintaan ja palvella teitä pelaajiamme jokaisessa asiakaskohtaamisessa Sincerely Yours palvelulupauksemme hengessä.

Kumppanuuksien arvo nelinkertaistunut

BtoB-puolen osalta olemme panostaneet edelleen Pickalan kumppaniverkoston (Kadonneen Kotkan Metsästäjät) kehittämiseen ja kasvattamiseen. Siinä olemme onnistuneet mainiosti: kumppanuuksien kasvu on 360 % vuoteen 2017 verrattuna. Kumppanuudet ovat yhtiöllemme äärimmäisen arvokkaita sekä talouden että niiden luoman lisäarvon osalta. Kumppanuuksien kautta tulevaa rahaa olemme käyttäneet kentän ja palveluiden kehittämiseen merkittävästi viimeisten vuosien aikana.

Iso kiitos kentänhoitajille!

Vaikeista lähtökohdista huolimatta kentänhoitotiimimme on tehnyt kaiken mahdollisen sekä mahdottoman, että kenttä on saatu niin hyvään kuntoon kuin se näissä olosuhteissa ylipäätään on mahdollista. 

Kenttä tulee kuitenkin kuntoon heinäkuun puoliväliin, eli puolitoista kuukautta normaalia kautta myöhemmin – valitettavasti.

Vaikka tällä kaudella varsinkin Etelä-Suomessa on ollut kovia haasteita, voidaan todeta, että Suomessa on äärimmäisen ammattitaitoinen kenttähenkilökunta. He tekevät olosuhteisiin ja kentänhoitobudjetteihin nähden aivan loistavaa työtä, joten maassamme saadaan nauttia hintatasoon suhteutettuna erinomaisista kentistä.

Lyöntipelin SM-kilpailut

Tapahtumakesän huipennuksena Pickalassa järjestetään 26 vuoden jälkeen lyöntipelin SM-kilpailut 13.-16.7.2022. Tapahtuman järjestelyt ovat lähteneet hyvin käyntiin ja alkavat tällä hetkellä olemaan jo loppusuoralla. Tapahtuman järjestelyorganisaatio on tehnyt erinomaista työtä vuoden alusta alkaen ja haluankin jo tässä kohtaa kiittää kaikkia tapahtuman vapaaehtoisia upeasta sitoutumisesta.

Olemme linjanneet järjestävämme kaikkien aikojen SM-kilpailut, jonka teemana ovat näkyvyys, ammattimaisuus, ekologisuus, yhteisöllisyys, pelaajat ja vapaaehtoiset. Toivotan kaikki Pickalalaiset katsomaan Suomalaista huippugolfia sekä kannustamaan omat pelaajamme huippusuorituksiin keskellä parasta lomakautta.

Anna meille palautetta 

Tavoitteemme on tuottaa hauska, rento ja energisoiva golfkokemus kaikille pelaajillemme. Ja kun on kyse yhteisöstä, hauskuus ja hyvä fiilis lähtee meistä jokaisesta. Vaalitaan yhdessä Pickalan henkeä kohtelemalla muita pelaajia arvostavasti, tervehditään sekä hymyillään.

Toivon, että saamme jatkossakin palautetta, sillä teemme päätökset vahvasti sekä pelaajapalautteeseen että strategiaan pohjautuen. Siksi sinun mielipiteesi on ensiarvoisen tärkeä kehittäessämme pelaajakokemusta kohti Suomen vetovoimaisinta ja parhaiten palvelevaa golfyhteisöä. Käsittelemme kaikki palautteet sisäisesti ja myös vastaamme kaikkiin nimellä annettuihin avoimiin palautteisiin.

Haluamme kaikessa tekemisessä, palvelulupauksemme hengessä, pyrkiä lisäämään positiivisuutta ja tuoda teille – juuri sinulle – hymyn huulille sekä toivottavasti sen kautta myös parempaa golfia.

Toivotan koko yhteisöllemme erittäin hyvää juhannusta ja loistavaa golfkesää,

Janne Pelkonen
Toimitusjohtaja

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf