Valitse sivu

Ajankohtaista

Toimitusjohtajan kesäterveiset

14.07.2023 | Ajankohtaista

Vetovoima

Normaalisti kirjoitan kauden alkupuolen yhteenvedon juhannustervehdyksenä. Tänä vuonna tuntui kuitenkin, että juhannus ei ole jakaja kauden alku- ja loppupuolelle, vaan sitä määritti Ladies Open by Pickala Rock Resort tapahtuma. Nyt kun LET on onnistuneesti takana, on hyvä vetää hieman yhteen alkukauden tapahtumia, joka on ollut erittäin vilkas. Maanantaihin 10.7. mennessä pelattuja kierroksia oli 41 633 ( +18 % vs 2022, +14 % vs 2019).  Kasvua ovat vauhdittaneet aktivoimattomien pelioikeuksien (52 kpl) vähentyminen (88 kpl 2022, 174 kpl 2019). Pelattujen greenfee-kierrosten (+20 % vs 2022, +33 % vs 2019) osuus on n. 14 % ja vieraskierrosten (tapahtumat, osakasvaihto ym.) osuus n. 19 % kaikista kierroksista. Kaikista vieraspelaajista omien pelaajiemme vieraiden osuus on noin 75 %.  Samalla kun pelioikeuksia on aktivoitu enemmän, ovat vuokrapelioikeuksien ja osakkeiden hinnat lähteneet nousuun sekä GF:n keskihinta on noussut 28 % vuodesta 2019 ja n. 50 % vuodesta 2015.

Strategiamme vaade vetovoimaisuudesta onkin kasvanut kaikilla mittareilla.

 

Kehityshankkeet kaudella 2023

Toiminnan pitkän linjan painopisteet ovat kentän ja palvelun kehittäminen sekä strategiasta johdettu toiminta. Palautteiden osalta olemme analysoineet tarkkaan läpi kehityskohteita ja muodostaneet niiden sekä strategian pohjalta kehityshankkeet meneillään olevalle kaudelle. Tärkeimmät kehityshankkeet ovat robotiikan laajempi käyttöönotto, palvelupolkuajattelu, kentän turvallisuus sekä Parkin kehityshankkeen hankemallit ja rahoituskonseptit. Rangen kehitystä on jatkettu ja uusi rangekatos valmistui alkukesästä.  Samalla olemme uudistaneet lyöntikatoksen alueen ruoholyöntipaikat. Seasiden etuysin kastelujärjestelmäremontin viimeistelytyöt ovat maalissa elokuun aikana. Kentän perusparannuksia mm. kuivatuksen osalta tehdään kauden toisella puoliskolla.

 

Palvelu

Olemme historiamme korkeimmissa asiakastyytyväisyyslukemissa (Players First) sekä omien (NPS 75) että vieraspelaajien (NPS 68) osalta.

Olemme Uudenmaan ykkösiä omien pelaajien, osakkaiden kuin vieraspelaajienkin osalta. Olemme olleet aikaisemminkin ykkösiä kaikissa kategorioissa samaan aikaan, mutta tänä vuonna ero seuraaviin on kasvanut.

Viimeisen kahden vuoden aikana suurin huoli alalla on ollut kentänhoitokustannusten kovat nousupaineet. Tässä kohtaa voidaankin todeta, että päätös nostaa tälle kaudelle vastiketta kustannusvastaavasti, on mahdollistanut edellytykset ja valmiudet pitää laatumme edelleen korkealla. Vastikkeiden ulkopuolisten tulojen kasvun myötä olemme pystyneet panostamaan n. 20 % enemmän resursseja päivittäiseen kentänhoitoon kuin muutamia vuosia takaperin. Omien pelaajien asiakastyytyväisyys onkin noussut 15 % ja vieraspelaajien 22 % vuodesta 2015.

Tarjoamamme sekä palveluasenteemme vastaavat hyvin pelaajien muuttuneisiin vaateisiin. Näen, että Pickalan pitkän tähtäimen suunnitelmat, kenttien ja alueen kehittämiseksi Parkin sekä Rockin osalta, avaavat meille edelleen uusia mahdollisuuksia tarjota pelaajillemme ainutlaatuista lisäarvoa. Haluan vielä tässä palveluosion yhteydessä erikseen kiittää Sebastiania ja ravintolan henkilökuntaa sekä M&R Golf Schoolin tiimiä mahtavasta työstä yhteisömme eteen.

Ladies European Tour by Pickala Rock Resort

Tapahtuman riskiosuutemme katettiin BtoB myynnillä, joka Pickalan osalta oli n. 500 000 euroa ja jonka ansiosta tapahtuma tuottaa n. 50 000 € tulosta. Vuoden 2022 lopun hyvän myyntitilanteen johdosta teimme ennen vuodenvaihdetta päätöksen järjestää laadukkaampi tapahtuma kuin alun perin oli tarkoitus. Nostimme kustannuksia n. 30 % (kenttä, tapahtuman ilme, VIP teltta, vapaaehtoisten määrä), jota päivitettiin vielä keväällä. Tärkeä osa tapahtumakokemusta ja järjestelyiden sujuvuutta oli nostaa vapaaehtoisten määrää 150 henkilöstä 250 henkilöön. Halusimme päätöksien kautta investoida ikimuistoiseen tapahtumaan ja tarjota parasta mahdollista pelaajille, kumppaneille ja katsojille. Onnistuimme tavoitteessa palautteiden osalta erinomaisesti. Olemme saaneet loistavaa palautetta kilpailun pelaajilta, LET organisaatiolta, Golfliitolta, asiakkailta kuin kumppaneiltakin.

Olen ylpeä ja samalla jopa hämmentynyt monista kohtaamisista omien pelaajiemme kanssa tapahtuman jäljiltä. On ollut upeaa kuulla ihmisiltä, kuinka hienon tapahtuman onnistuimme järjestämään, minkälaisia elämyksiä tapahtuma tarjosi sekä kuinka merkityksellistä kaikki on ollut. Haluaisinkin omasta puolestani kiittää ammattimaista järjestelytoimikuntaa, Pickalan henkilökuntaa, yhteistyökumppaneita, ravintolaa, sidosryhmiä, kilpailijoita, Golfliittoa, katsojia sekä kaikkia Pickalalaisia.

Isoin kiitos, menee kaikille 250:lle vapaaehtoiselle, joita ilman Suomen oloissa ainutlaatuinen tapahtuma, niin kisa-alueella kuin miljoonien tv-katsojien olohuoneissa, olisi mahdotonta järjestää.

Olen äärimmäisen kiitollinen ja ylpeä yhteisöstämme, joka osoitti jälleen kuuluisaa Pickalan henkeä. Mahdollistitte upean viikon Pickalalle ja koko Suomi Golfille… KIITOS!!

 

Golf terveisin,

Janne Pelkonen
toimitusjohtaja

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf