Valitse sivu

Ajankohtaista

Junnujen kultainen kausi

31.12.2016 | Pickala Golf - Blogi

Pickalan junioreiden kausi 2016 oli jälleen kultainen: juniorijoukkueemme uusi SM-joukkuekultansa jo neljännen kerran tällä vuosikymmenellä! Mukana voittamassa oli uusia, Pickalaan tällä kaudella tulleita nuoria – vahvat suoritukset heti alkuunsa. Edustusjunioreiden kisakausi oli monessakin suhteessa menestyksekäs, ja myös nuoremmat juniorit  pärjäsivät hienosti mm Tsemppitourilla, jonka yksi osakilpailu pelattiin Pickalassa. Omassa JunnuTourissamme kisattiin sekä lähipelikisaa että 9/18r kisaa, joka madalsi osallistumiskynnystä. Tourin voittajat palkittiin junnujen vauhdikkaissa päättäjäisissä RUSH-trampoliinipuistossa lokakuussa, jossa nuorison pomppujen aikana vanhemmilla ja valmennuksella oli yhteinen keskustelutilaisuus. Juniorivalmennuksesta vastaava Pasi Purhonen kertoi kuluneesta kaudesta ja junioreiden valmennuksesta, vastaili moniin kysymyksiin, sekä muistutti, kuinka tärkeää vanhempien tuki ja kannustus junioreille tässäkin lajissa on.

Nuorten ja lasten houkuttelu golfin pariin on tärkeä tavoite Suomen Golfin strategiassa ja ihan erityisen tärkeää se on meille. Sen eteen tehdään paljon töitä. Parin vuoden ajan olemme tehneet yhteistyötä lähiseudun koulujen kanssa, ja viime kesänä Pickalassa järjestettiin ensimmäistä kertaa 7-12 vuotiaille lapsille golfhenkisiä kesäleirejä koulujen päättymisen jälkeen ja ennen koulujen alkua. Leirit myytiin loppuun ihan tunneissa, ja kartanon mailla vilistelikin jokaisella leirillä parikymmentä lasta. Leirillä suoritettiin Junior Greencard, joka oikeutti Garden-kentän vapaaseen käyttöön koko kesäksi. Leirien leppoisana ohjaajana toimi Harri Honkaniemi, joka apuohjaajineen keksi hauskaa tekemistä lapsille myös sateisina päivinä.  Valtaosa osallistujista asuu lähialueelta, ja kutsuimme leiriläisten vanhemmat leirin päättäjäisiin tutustumaan Pickala Golfin upeaan miljööseen ja monipuoliseen palvelutarjontaan. Moni ei ollut meillä koskaan aiemmin käynytkään. Nyt pidämme peukkuja, että mahdollisimman moni leiriläinen sai golfkärpäsen pureman ja innostuu harrastamaan lajia jatkossakin. Kesällä pyöritettiin myös viikoittaista Nappulakerhoa kaikkien nuorimmille golfarinaluille – niissäkin vetäjän toimi Harri.

Talvitreenit ovat parhaillaan täydessä vauhdissa, tänä talvena peräti kolmessa eri kohteessa: Golf Areenan lisäksi Season Golfissa ja Espoon Golf Balancessa. Valmennuksiin osallistuu junioreita 6-17 ikävuoden välillä. Valmetajat tuntevat juniorit jo hyvin, ja ryhmiäkin on sen mukaan uudistettu. Intohimoisimmat junnut löytävät itsensä kilparyhmästä, joka treenaa muita aktiivisemmin, muilla junioreilla treenejä on hieman vähemmän. Pidämmekin tärkeänä sitä, että kaikille junnuille löytyy mieleinen ja sopiva tapa treenata – yksi haluaisi treenit joka päivälle, kun toiselle kerran viikossa on juuri se paras vaihtoehto. Pääasia on, että harjoittelukin on hauskaa ja innostus lajiin kasvaa, kaikenikäisillä ja -tasoisilla junioreilla.

Päivät pidentyvät taas kovaa vauhtia ja ajatukset kääntyvät kohden uutta golfkautta – talven mittaan trimmatun svingin kanssa on hauskaa päästä taas kentälle!

 

 

 

Laura Santasalo
Junioritoimikunta

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf