Valitse sivu

Ajankohtaista

Kapteeni suosittelee Pickala Golf Academya

15.05.2018 | Pickala Golf - Blogi

Nyt kun pelikausi on pääsyt alkuun, niille joita oman pelin ja swingin kehittäminen kiinnostaa on nyt otollinen aika käydä tarkistamassa oman swingin tila ja mistä löytyy helpoin ja nopein tapa nostaa omaa peliä uudelle tasolle.

Kapteeni, eli allekirjoittanut kävi Pickalan Golf Academyssä Jan Forsellin luona tutustumassa ja testaamassa erittäin mielenkiintoisen ja ainoan Suomessa olevan uusimman K-vest 3D mittauslaitteen. Laite mittaa swingistä vartalon kulmat ja ajoitukset sekä antaa selkeän ja visuaalisen raportin.  Alla otos analyysistä, josta selviää mm. että swingissäni vartalon liikejärjestys on väärä, joka minulla on järjestyksessä lantio(1) – kädet(2) – olkavarsi(3) – ylävartalo(4), kun oikeaoppinen järjestys on lantio(1) – ylävartalo(2) – olkavarsi(3) – kädet(4).

Lisäksi raportista selviää että minulla ei ole ongelmaa käsien nopeudessa, niissä riittää nopeutta jopa yli PGA Tourin, mutta lantion ja vartalon kiertonopeus on selvästi hitaampaa jolloin mailanpäähän ei välity tarpeeksi nopeutta ja arvokkaita lisämetrejä jää saavuttamatta. Tästä on hyvin helppo vetää johtopäätös, että minulla tulevan kauden swingin kehittäminen liittyy vahvasti vartalon kiertonopeuden parantamiseen ja parempaan liikejärjestykseen.

Analyysi antaa myös paljon muuta erittäin hyödyllistä tietoa, kuten alkuasennon ja swingin yläasennon vartalon kulmat, jotka ovat lähtökohtia hyvälle swingille. Laite antaa selkeää palautetta siitä miten vartalon asentoa tulisi korjata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K-Vest 3D on visuaalinen ja selkeä analyysi swingistä jota suosittelen erittäin lämpimästi kaikille joita oman swingin kehittäminen kiinnostaa. Minä tulen varmasti käymään kauden aikana toistamiseen K-Vest analyysissä tarkastamassa onko harjoittelu vienyt swingiä parempaan suuntaan.

Toinen mielenkiintoinen testi selvittää oman kenttäpelin heikkouksia ja vahvuuksia on Trackman Combine Test. Testissä lyödään 60 palloa siten, että 9:n eri etäisyydellä oleviin kohteisiin, alkaen 55m:stä aina 165m:iin asti. Kuhunkin kohteeseen lyödään 6 palloa, jotka pisteytetään sen perusteella miten lähelle kohdetta pallo päätyy. Lopuksi lyödään 6 draivia joista pisteitä saa tarkkuudesta ja pituudesta.

 

Testin esittely: https://mytrackman.com/public/trackman-combine-intro

Allekirjoittanut kävi lyömässä testiin pohjat 73,7 / 100 pistettä

Sami Paavilainen
Kapteeni
Pickala Golf Club Ry

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf