Valitse sivu

Ajankohtaista

Kehitysryhmän terveiset

30.12.2016 | Pickala Golf - Blogi

Viime talven aikana olosuhteiden salliessa putsasimme kaivukoneella vesikasvustoa vesiesteiden reunoilta ja ojista. Kesällä kentänhoito Markuksen johdolla pyrki putsaamaan käsityönä alueet mihin kaivukone ei ylettynyt. Putsauksista opittiin se tosiasia, että altaista täytyy saada poistettua vesikasvusto ensin koneellisesti lähes puhtaaksi, jatkohoito henkilötyönä kuivapukuja käyttäen on työlästä ja hankalaa, mutta mahdollista toteuttaa priorisoimalla pelillisesti, maisemallisesti, kuivatuksen ja kastelun kannalta  olennaisimmat altaat ja ojat. Altaiden putsaaminen kauttaaltaan pitäisi suorittaa kesän kuluessa vähintään neljä kertaa, jotta vesikasvillisuuden saisi pidettyä kurissa.  Käytännössä se on mahdotonta toteuttaa järkevillä henkilöresursseilla. Näiden ”toiseksi” tärkeimpien altaiden ja ojien putsaus on mahdollista suorittaa ajoittain koneellisesti vuosien aikajänteellä! Koneellinen (pitkäpuominen raskas kaivukone) tarvitsee määrätyt olosuhteet -maan pitää olla routaantunut kunnolla- jotta vältytään kohtuuttomilta painumilta ja massat pystytään siirtämään kenttien yli läjityspaikoille. Lunta ja jäätä ei tarvitsisi olla paksusti, tehokkuus katoaa jäälauttojen täyttäessä osan kuormista. Ajettavista kuormista valuu vettä kenttien pintaan muodostaen ”jäätien”, mikä taas aiheuttaa helposti pahat jääpoltevauriot. Viime talven ruoppaukset aiheuttivat monin paikoin pahan jääpoltteen kuten Forest 7 väylä ja Seaside 5, osa jäljistä näkyy vieläkin selvästi. ”Aikaikkuna” koneellisiin ruoppaustöihin sopivissa olosuhteissa on hyvin rajallista.

Klubirakennuksen terassin pohjatyöt suoritimme kevättalvella. Vanhan pohjarakenteen purku ja massat siirrettiin tulevan harjoitusviheriön pohjarakenteeseen. Kuivatuksen ja kaivojen asentaminen katto- ja sadevesien poisjohtamiseksi. Eristelevyt routimisen estämiseksi rakenteen pohjalle ja uusi kantava kerros murskesorasta, kivituhka 0-5mm laattojen asennuspohjaksi. Laatoituksen pohja kallistettiin lievästi poispäin seinästä. Klubirakennuksen edustan noppakiveyksen pohjatyöt ja pintavesikaivojen asentaminen. Kivimateriaalien asennustyöt suorittivat kiviurakoitsijat.

Terassialueen ympäristö ja maisemointityöt sisältyivät töihimme. Istutukset suunnitteli puutarhurimme, suunnitteluhortonomi Karin Hellström.

Rangen palloautomaatin täyttösysteemi muutettiin ”etätäytöksi”, pallot puhalletaan maan alla putkistoa pitkin palloautomaattiin. Näin vapautuvaan tilaan lyöntikatoksen ja pysäköintialueen väliin rakennettiin jatkoa nurmirangelle ja yhtenäiselle lyöntimatolle. Palloautomaatin seinä maisemoitiin uusilla istutuksilla.

Parkin pelaajapolut kuorittiin kasvillisuudesta, tarpeellislta osin levennettiin ja päällystettiin Pikkalan punertavalla kivituhkalla. ”Reissua” kertyi 3,5 kilometriä ja kivituhkamenekki oli 860 tonnia.

Harjoitusalueella hyödyntämättömälle alueelle rakennettiin kokonaan uusi harjoitusväylä ja viheriö. Uusi väylä mahdollistaa noin 100 metrin lyönnit ja väylällä on myös harjoitusbunkkeri, josta voi lyödä muutaman kymmenen metrin lyöntejä viheriöille. Uusi viheriö on melko voimakkaasti nostettu ja sen kupeessa on kolme bunkkeria. Viimeistely ja kylvötyöt keskeytti ainakin väliaikaisesti Marraskuun alussa iskenyt varhainen talvi. Martin Ebert on suunnitellut Harjoitusalueen uudistukset yhteistyössä kenttätoimikunnan ja Golfopettajiemme kanssa.

Harjoitusalueen pinnan kuorintajätteellä täytimme Garden 1:sen etummaisen ojan, näin vähemmän pelanneiden on helpompi aloittaa kierros. Myös muita pieniä lisäyksiä oli tarkoitus suorittaa Gardenin käytön monipuolistamiseksi vielä tänä syksynä.

Myös Seaside 9 väylän takimmainen oja putkitettiin ja täytettiin kuorintajätteellä joten jatkossa huonokuntoinen puusilta saadaan pois käytöstä ja tilalle tulee noin 20 leveä maakannas.

pekka-karttunen
Pekka Karttunen
Kehitysryhmän kenttämestari

 

 

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf