Valitse sivu

Ajankohtaista

Junioreiden RP SM- kisoissa huippusuorituksia, -sijoituksia ja kultamitalli Otolle

10.07.2012 | Junioritoimikunta

Salo tarjosi helteiset olosuhteet, kun 3. – 5. heinäkuuta ratkottiin junioreiden reikäpelien suomenmestaruuksista sarjoissa tytöt ja pojat 16-, 18- ja 21 -vuotiaat. Pickalan Juniorit puolestaan tarjosivat tuloksellista peliä ja jännittäviä kaksintaisteluita: 12 pickalalaisesta kuusi selvitti lyöntipelissä karsintarajan ja itsensä toisen päivän reikäpeleihin. Viisi jatkoon päässeistä voitti ensimmäiset reikäpelivastustajansa ja jatkoivat puolivälieriin. Puolivälieristä viimeisen päivän mitalipeleihin ylsivät Mikko Heikinheimo (P18), Santeri Lehesmaa (P16) ja Otto Vanhatalo (P16).

Ensimmäisen päivän lyöntipeli ( https://golf.fi/golfbox-sm) toimi karsintana reikäpeleihin. Tytöissä jatkoon pääsi kahdeksan ja pojissa 16 parasta pelaajaa. Tytöt 16 sarjassa Pickalasta mukana oli Jasmine Piltz, joka pelasi par 71 kentän tulokseen +8. Ensimmäinen paariin pelattu puoliskokaan ei ihan riittänyt karsintarajan alittamiseen. Jasu jäi harmittavasti yhdellä lyönnillä karsintarajaksi muodostuneesta tuloksesta +7. Tytöt 18 –sarjassa Eskelin Jannika jäi vielä niukemmin oman sarjansa karsintarajasta, sillä hän pelasi saman tuloksen (+9) kuin kahdeksanneksi tullut kanssakilpailijansa. Samassa sarjassa Pinja Ryhänen pelasi +14 sijoittuen 13. Tytöt 21 -sarjassa Jenna Eskeli sai tulokseksi +12 jääden kaksi lyöntiä karsintarajasta.

Poikien tulokset ensimmäisen päivän jälkeen näyttivät Pickalasta katsottuna kutkuttavalta: Tulosluettelossa pojat 16 –sarjassa Lehesmaan Santeri oli toisena ja Vanhatalon Otto kolmantena samalla tuloksella +1. Jesse Waaralinna pelasi samassa sarjassa +17. Pojat 18 –sarjassa tilanne näytti yhtä hyvälle, sillä Lauri Malinen oli tuloksella +1 sijalla kolme ja Mikko Heikinheimo tuloksella +4 14. Samoin sarjassa pojat 21, Juuso Kahlos ja Henrik Karvinen olivat samalla tuloksella (-1) kolmantena ja neljäntenä. Matias Hynönen pelasi kyseissä sarjassa tuloksen +11 ja Karl-Mikael Eskola +17.

Reikäpelien 1. kierroksella (https://golf.fi/golfbox-sm) viisi kuudesta Pickalasta jatkoon päässeestä pojasta voitti ensimmäiset reikäpelivastustajansa. Otto ja Santeri kättelivät tiukoissa peleissä vastustajansa vasta viimeisellä reiällä. Pojat 18 -sarjassa Lauri ja Mikko olivat harmillisesti jo tässä vaiheessa toisiaan vastassa pelaten paikasta puolivälieriin. Peli päättyi tällä kertaa Mikon hyväksi 3/2. Tiukkaa vääntöä oli myös Henkalla, sillä Henkka sai eroaa vastustajaansa vasta reiällä 22. Juuso pääsi myös tiukalla 2/1 voitolla puolivälieriin.

Myöhemmin iltapäivällä puolivälierät jatkuivat helteisessä, mutta erittäin tuulisessa säässä. Pojat 16 –sarjassa Otto ja (1/3) Santeri (3/4) sekä pojat 18 -sarjassa Mikko (5/4) pelasivat varmasti itsensä seuraavan päivän mitalipeleihin. Henkalla oli jälleen tiukka ottelu, mutta nyt vastustaja oli hivenen parempi (2/0) Samoin kävi Juusolle, joka kätteli vastustansa reiällä 16.

Viimeisenä päivänä jännitys jatkui, kun semifinaalissa nähtiin kolme Pickalan edustajaa. Jälleen kaaviossa vastaan tuli kaksi saman seuran edustajaa, kun pojat 16 –sarjassa Otto ja Santeri pelasivat toisiaan vastaan. Tästä pelistä Otto pääsi voitolla 6/5 pelaamaan sijoista 1-2 ja Santeri sijoista 3-4. Pronssiottelussa Santeri pelasi tasaisen vahvasti ollen niskan päällä aina reiälle 14 asti. Sen jälkeen mentiin tasavauhtia kunnes kaksi viimeistä reikää meni vastustajan tahdissa. Neljäs tila ensimmäisissä SM –kisoissa juuri 14- vuotta täyttäneeltä juniorilta on upea saavutus. Oton taistelu voitosta meni kahden ensimmäisen tasan menneen reiän jälkeen Oton hallinnassa siten, että reiällä 16 kulta sinetöitiin Otolle. Kultamitalin lisäksi tuli varmuutta siihen, että toipuminen loukkaantumisesta on hyvällä mallilla ja pelikunto kestää jo viisi kierrosta kolmessa päivässä. Pojat 18 -sarjassa Mikko pelasi vahvasti ja oli niin lähellä päästä finaalipeleihin, mutta ”kalkkiviivoilla” vastustaja meni ohi. Pronssiottelu taas oli alkuun vastustajan hallinnassa. Mikko oli pahimmilla 4 down rei’illä kuusi ja seitsemän. Siitä alkoi kuitenkin jälleen taistelu ja hidas nousu siten, että väylät 12 – 14 mentiin tasatahtiin. Väylällä 15. kaveri kuitenkin voitti eikä päästänyt Mikkoa enää rinnalle. Upea neljäs sija on Mikon tähänastisen golfuran paras sijoitus.

Kolme uuvuttavan pitkää ja kuumaa päivää ja hurjaa taistelua junnuiltamme. Tämä lupaa hyvää joukkue -SM ajatellen.

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf