Valitse sivu

Ajankohtaista

Liikkuvuus ja venyttely arjen toimien ohella

30.09.2022 | Senioritoimikunta

Olemme KaskiFysion Marian kanssa pohtineet golfareiden liikkuvuutta ja venyttelyä ja tässä muutamia ajatuksia häneltä ympärivuotiseen harjoitteluumme:

”Venyttely on aiheena sellainen, että mielipiteitä ja koulukuntia riittää moneen lähtöön. Sohaistaan siis hieman ampiaspesää.

Useasti kuultu lause on ”pitäisi venytellä enemmän”. Pitäisikö oikeastaan? Usein venyttelyyn käytetyn ajan voi käyttää paljon hyödyllisemminkin, jos venyttelyllä tässä tapauksessa tarkoitetaan staattista jossain asennossa tapahtuvaa lihaksen venyttämistä. Monesti venyttely myös koetaan hankalana ja siihen ”ryhtyminen” vaikeana. Mikäli venyttely on osa arkirutiinia ja tuntuu miellyttävältä, hyvä homma! Pidä siitä tavasta kiinni.

Sen sijaan, että pitäisi ryhtyä pitkään, monimutkaiseen venyttelysessioon kokeile ennemmin seuraavanlaista lähestymistapaa liikkuvuusharjoitteluun. 

Mieti millaista liikettä ja liikkumista arkesi sisältää eniten. Jos esimerkiksi istut ja kävelet päivän aikana paljon, käytät lihaksia ja niveliä vain tietyillä pituuksilla ja laajuuksilla.

Lisää siis päivään kaikenlaisia muita asentoja, kiertoja, vääntöjä ja kyykistymisiä. Yhdistele liikkeitä ja liikesuuntia. Totuttele kroppaa pikkuhiljaa uusiin juttuihin, kuten syväkyykkyyn. Tämä on huomattavasti tärkeämpi taito arjessa kuin takareiden venyttäminen aitajuoksija-asennossa.”

Tätä voi tosiaan harjoittaa kaikkialla, niin kotona, työpaikalla kuin vaikkapa luonnossa liikkuessa. Miksei jopa golf-kentällä omaa lyöntivuoroa odotellessa jos kentällä on ruuhkaa. Saamme ensi kerralla lisää vinkkejä Marialta liikkuvuuden kehittämiseen, mutta mietiskele ja treenaile liikkuvuutta tällä välillä hänen ajatusmallin pohjalta.

Allan Marian iloisia kurkotuksia kohtia taivasta, joita voisi tehdä sieni- tai marjametsässä kyykkimisen ohella.

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf