Valitse sivu

Ajankohtaista

Senioreiden henkilökohtaiset EM-kilpailut Bledissä 15.-17.6.2018

18.06.2018 | Senioritoimikunta

Tänä vuonna senioreiden EM-kilpailut pelattiin Sloveniassa Bledissä Royal Golf Clubissa Kings Coursella. ”Sama” kenttä oli myös näyttämönä 5 vuotta sitten seniori naisten joukkue EM-kilpailuissa. Kenttä oli tosin vaihtanut omistajaa vuonna 2014, jonka jälkeen kenttään, harjoitusalueisiin, klubitaloon ja hotelliin on satsattu 16 miljoonaa euroa omistaja perheen lompakosta. Tämä näkyi todella viimeistellyssä ulkoasussa, jopa pro shopin lähes kaikki tuotteet olivat tunnuksella Royal Bled.

Meitä pelaajia tosin kiinnosti eniten, miten kenttä oli muuttunut. Suurimmat muutokset olivat greenit, joihin jokaiseen oli piilotettu useita kuplavolkkareita ja niiden koko oli suurentunut vähintään kolmin kertaisiksi. Samalla kenttää oli myös pidennetty niin paljon, kun se oli mahdollista. Suomesta meitä oli pelaamassa kolme naista eli allekirjoittanut, Pirjo Sipronen ja Minna Kaarnalahti sekä miehistä Jukka Utriainen, Matti Moilanen, Jukka Lehtonen ja Leo-Pekka Savonen. Matkalle lähdettiin maaanantaina ja osa pelaajista lensi välilaskulla tai suoraan Ljublijanaan, mutta me Pirjon kanssa olimme valinneet Wienin ja sieltä 4-5 tunnin ajomatkan Blediin. Ajomatka sujui mainiosti moottoriteitä pitkin muuten paitsi viimeiset 70 km, jotka ”oioimme” navigaattorin ohjastamana alppien yli. Kylläpä oli maisemia ja onneksi ei ollut talvi, sillä kaltevuuksia ja mutkia riitti enemmän kuin tarpeeksi.

Perille kuitenkin päästiin ja hotellilta löytyivät meidän Itävallasta tilaamat jarruttavat sähkökärryt, joita ilman allekirjoittaneen pelistä ei olisi tullut mitään. Tunnelmallinen Pensionat Pibernik oli varsin vehreä, siisti ja paljon aktiviteettejä tarjoava mukava yöpymispaikka 4 min ajomatkan päässä kentästä. Harjoituspäivinä meillä oli Pirjon kanssa tuuria, kun ukkosten ja sateiden sattuessa olimme joko jo pelanneet tai sitten olimme juuri 9 greenillä, josta pääsimme helposti klubitaloon suojaan. Pelaajat olivat harjoitusten jälkeen erittäin huolissaan, koska kenttä osoittautui erittäin vaikeaksi. Tosin monet kiittelivät kentän kauneutta ja sieltä näkyviä maisemia.

Kisapäivinä kaikki lähtivät 1. tiiltä klo 7.00-15.30 välillä. Ensimmäisenä päivän naiset ensin ja toisena päivänä miehet ensin. Kenttä osoitti kaikille haasteellisuutensa, sillä sekä naisilla että miehillä kaksi ensimmäistä kierrosta oli CBA -2 mikä tarkoittaa sitä, että kenenkään tulokset eivät nostaneet pelaajien tasoituksia. Ensimmäisen kisakierroksen jälkeen olimme sitä mieltä, että lippujen paikat olivat erittäin vaikeita. Toisen kierroksen paikat olivat vieläkin vaikeammat, joten 80 lyönnin alitus vaati molempina päivinä todella loistavaa peliä. Karsintakierrosten päätteeksi klubilla tarjottiin juhlaillallinen joka koostui maukkaista antipastoista, lihaisasta pääruoasta ja kakuista. Puheen sorina oli vilkasta, mutta monella oli kiire nukkumaan, koska pelit alkoivat jälleen klo 7.00 seuraavana aamuna.

Finaalipäivänä meistä jatkoon selvisivät Leo-Pekka, Lehtosen Jukka, Minna ja allekirjoittanut. Finaalipäivänä lähettäjä ilmoitti, että pelaajia oli kuunneltu ja lipun paikkoja oli vähän helpotettu. Kenttä oli kuitenkin edelleen haastava, mutta naisten sarjassa yksi oli ylitse muiden Macarena  Espanjasta pelasi kentän upeasti parissa napaten jo toisen henkilökohtaisen kultamitalin 5 lyönnin erolla seuraavaan. Suomalaisista parhaiten sijoittui Minna jaettu 9. ja minä jaettu 21. Miehissä tiukan viimeisen reijän taistelun jälkeen voiton otti saksalainen, joka löi ruotsalaisen yhdellä lyönnillä. Leo-Pekka pelasi upesati 75 lyöntiä viimeisenä päivänä ja nousi sijalle 24 ja Jukka oli jaettu 48.

Kisat ovat nyt ohi ja kirjoitan tätä tarinaa iltalennolla Wienistä Helsinkiin. Mieli on tyytyväinen ja rauhallinen. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun saan pelata upeissa maisemissa todella haastavalla äärimmilleen viritetyllä kentällä kansainvälisessä ystävällisessä ja kannustavassa tunnelmassa itselle rakasta lajia golfia. Kiitos.

-Anna-Maria Lehtonen-

 

Kaikki tulokset löytyvät linkissä
http://www.ega-golf.ch/content/european-senior-ladies-championship

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf