Valitse sivu

Ajankohtaista

Tervetuloa kuuntelemaan Siuntion alueen värikkäästä ja kiehtovasta historiasta maanantaina 5.6. klo 17-19 Pickalan Klubiravintolaan

Siuntion seutu on ollut asuttua kivikaudesta lähtien. Jääkauden jälkeen merenlahti ulottui aina Lohjan harjulle asti. Alueen muinaishistoriasta ovat merkkinä lukuisat pronssikautiset hautaröykkiöt.

Ensimmäiset asiakirjamerkinnät Siuntiosta on vuodelta 1382. Siuntion harmaakivikirkko on peräisin keskiajalta. Kirkon suojeluspyhimys on Pyhä Pietari, jonka taivaan portin avaimet ovat Siuntion vaakunan hallitsevin osa.

Pikkalanjoki ja Pikkalanlahti ovat saaneet nimensä pikoista eli tukeista ja seipäistä, joita 1100-1200 -luvuilla on lyöty jokisuistoon estämään vihollisen pääsyä jokea ylöspäin.

Siuntiossa on kaksi mahtavaa keskiaikaista kartanoa, Sjundby ja Suitia. Näiden linnojen omistajina on ollut monia maineikkaita sukuja kuten Hästesko, Tott, Creutz, Adlercreutz sekä Fleming ja Reuterholm. Yksi kunnan historian suurimmista hahmoista on ollut kirjailija Aleksis Kivi. Hän asui vuosina 1864–1871 Charlotta Lönnqvistin luona Fanjunkarsin torpassa. Asuessaan Siuntiossa hän kirjoitti useimmat merkittävimmistä teoksistaan, kuten Seitsemän veljestä.

1945 – 1956 kunnan eteläinen neljännes oli osana nk. Porkkalan aluetta vuokrattuna Neuvostoliitolle. Neuvostoliiton vuokra-aikana Kopparnäsin manneralue paloi lähes kokonaan.
Störsvikin puoli sen sijaan säästyi ja metsä onkin täällä huomattavasti vanhempaa.

Kiehtovasta historiastamme kertoo teemaillassa Hilkka Toivonen.

Tilaisuus on ilmainen. Ilmoittautuminen Nexgolfiin tai caddie.master@pickalagolf.fi lauantaihin 3.6.mennessä.

Sydämellisesti tervetuloa
Pickala Golf Ry Sari Lönn

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf