Valitse sivu

Ajankohtaista

Pickalan luonto tutuksi -teemailtamaanantaina 29.5.2023 kello 17.30-19.00 Klubiravintolassa.

Pickalassa luonto on herännyt – tiedätkö mitä nokkosesta, voikukasta, maitohorsmasta, piharatamosta tai poimulehdestä voi tehdä? Luonnossamme kasvaa kymmeniä syötäviä yrttejä ja muita kasveja, joita kuka tahansa voi vapaasti hyödyntää. Ne tuovat terveellistä vaihtelua ja täydennystä ruokapöytään, jopa vuoden ympäri. Villiyrtit ovat ympäristöystävällistä lähiruokaa. Villiyrttien päivittäinen käyttäminen on yksi helpoimmista tavoista nostaa ruoan ravintoarvo toiselle tasolle, lisäksi niiden käyttäminen on helppoa – ja ilmaista. Alkuun pääsee opettelemalla vaikka vain yhden lajin kasvukaudessa ja käyttämällä sitä eri tavoin. 

Meillä on ilo ja kunnia saada Eija ja Jouko Lehmuskallio, kertomaan meille villiyrteistä ja alueen linnuista. Heidän ansiotaan on, että villiyrteistä alettiin puhua ja villiyrtit nousivat kiinnostuksen kohteeksi. ”Me halusimme opastaa, miten luonnonkasveja voidaan tunnistaa, miten niitä voi käyttää monipuolisesti kotitalouksissa”. Luonnossa on monia kasveja, jotka ovat helppo oppia, valmistaa ruoaksi ja joita voi käyttää moniin ruokiin. Eija ja Jouko ovat opastaneet lajien tunnistamista vuosien ajan luontoportti.fi-sivustolla. Lisäksi Eija on opettanut lajien tunnistamista erilaisilla kursseilla. Yhteistyötä Lehmuskalliot ovat tehneet huippukokki Sami Tallbergin kanssa, jonka kanssa Lehmuskalliot ovat julkaisseet yhteistä Villiyrttikeittokirjaa vuodesta 2010 lähtien vuosittain.

Eija ja Jouko aloittivat kasvien kuvaamisen ja tunnistuspalvelun kehittämisen jo 90-luvulla. Materiaalipoiki mm. 60 ja 100 jaksoiset TV-sarjat Ylelle ja monia kirjoja. LuontoPortti-palvelun tutkimustyöryhmä perustettiin Helsingin yliopistoon Kestävän kehityksen ja ympäristökasvatuksen Prof. Mauri Åhbergin kanssa jo vuonna 2006.

Pickalan luonnossa on myös paljon linnustoa, johon tilaisuudenloppupuolella tutustutaan luontoportti.fi-palvelussa.

Tilaisuus on ilmainen. Ilmoittautuminen Nexgolfiin tai caddie.master@pickalagolf.fi torstaihin 25.5.mennessä.

Sydämellisesti tervetuloa

Pickala Golf Club Ry
Sari Lönn

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf