Valitse sivu
Tapahtumat
Senioreiden viikkokisa

Senioreiden viikkokilpailu 2020

Pelikausi
Seniorien Viikkokilpailut voi pelata vaihtoehtoisesti joko maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin tai torstaisin alkaen maanantaina 1.6.2020. Pelikauden finaali pelataan lauantaina 19.9.2020.


Yleistä
Viikkokilpailu pelataan ennalta ilmoitetulla kentällä maanantain, tiistain, keskiviikon tai torstain aikana. Pelaajan tulee itse huolehtia siitä, että ennakkoon ilmoitettu Viikkokilpailukenttä on pelattavissa noina vaihtoehtoisina pelipäivinä. Pelaaja voi pelata yhden kilpailukierroksen/viikko. Golfauton käyttö kilpailussa on sallittu, jos sitä ei erikseen ole kenttäolosuhteiden vuoksi kielletty.

Vuoroviikoittain pelimuotona on pistebogey tai lyöntipeli.

Aikavaraus Viikkokilpailuun tehdään NexGolfiin tai caddiemasterilta. Sitova ilmoittautuminen ennen peliä caddiemasterille, jolloin on maksettava 5 euron kilpailumaksu ja caddiemaster aktivoi pelaajan kilpailijaksi kyseisen viikon Viikkokilpailuun sinä päivänä.  Aktivointi on voimassa vain tuon kierroksen ajan. Pelaajalla on oltava koko kierroksen ajan merkitsijä, joko toinen viikkokisapelaaja tai muu golfpelaaja.

Kilpailussa noudatetaan R&A:n julkaiseman ”Rules of Golf ” (voimassa tammikuu 2019-) -sääntökirjan lisäksi Pickalan voimassa olevia paikallissääntöjä.

On vahva suositus, että kauden aikana pelattaisiin myös eri ryhmissä, jolloin on mahdollista tutustua toisiin senioreihin, ja lisäksi pelaajan ”merkkari” välillä vaihtuisi.

 

Tuloskorttien täyttämien ja palautus

Kilpailussa on käytössä NexGolfin mobiilitulospalvelu, jossa tulokset syötetään pelaajan toimesta suoraan NexGolf-sovellukseen. Kierrostulokset tarkistetaan ja vahvistetaan sovelluksessa eikä korttia siis tarvitse palauttaa kierroksen jälkeen. Mikäli sovelluksen käyttäminen kierroksen aikana tuntuu vaikealta, on suositeltavaa täyttää tulokset normaaliin tuloskorttiin ja täyttää tulokset sovellukseen pelin jälkeen.

Vaihtoehtoisesti voi edelleen täyttää pahvisen tuloskortin vanhaan malliin.  Allekirjoitetut tuloskortit palautetaan caddiemasterille tai toimiston postilaatikkoon heti kierroksen jälkeen.
Tuloskortissa tulee olla täytettynä pelaajan nimi, pelaajan sekä merkitsijän hyväksyntä, päivämäärä ja kilpailun nimi. Mikäli kortista puuttuu pelaajan nimi, ei korttia huomioida.

Maksuton NexGolf-sovellus toimii iOS (iPhone)- ja Android-puhelimissa. iOS-versio ladattavissa täältä ja Android-versio täältä.

Pelitilanteessa kilpailijan ollessa epätietoinen menettelytavoista hän voi pelata rangaistuksetta reiän kahdella pallolla (sääntö 20.1c(3)) mukaisesti. Vaikka molemmilla palloilla tulisi sama tulos, hänen pitää silti ilmoittaa Viikkokilpailun kilpailutoimikunnalle pelanneensa kahdella pallolla. Kilpailijan pitää ilmoittaa Viikkokilpailun kilpailutoimikunnalle tilanne ennen kuin hän palauttaa tuloskorttinsa tai viimeistään ennen kuin tuloslaskenta aloitetaan joko soittamalla Viikkokilpailun kilpailutoimikunnan jäsenelle tai lähettämällä tekstiviesti/sähköposti.  Ellei kilpailija näin tee, hänet suljetaan pois kyseiseltä kierrokselta eli kierros hylätään.

Pelaaja on vastuussa siitä, että oma pelitasoitus on ajan tasalla ja merkitty oikein tuloskorttiin.

Viikkokilpailun tulos julkistetaan vasta kunkin viikon perjantaina, mutta pelaajan on itse otettava kyseisen viikkokisakierroksen aiheuttama tasoitusmuutos välittömästi seuraavana päivänä pelikierroksen jälkeen käyttöön.

Koronaohjeistus tuloskortista Viikkokilpailussa


Seniorien viikkokilpailusarjat, seitsemän eri sarjaa
Viikkokilpailuun voivat osallistua seniorinaiset  ja -miehet, jotka vuonna 2020 täyttävät 50 vuotta tai ovat saavuttaneet seniori-iän jo aikaisemmin.

Naiset kolme sarjaa: N50, N65 ja N70

Miehet neljä sarjaa: M50, M65, M70 ja M75

Pelaajan sarja määräytyy sen mukaan, minkä ikärajan hän saavuttaa vuoden loppuun mennessä. Halutessaan voi pelata ikäänsä nuorempien sarjassa. Koko kausi on kuitenkin pelattava samassa sarjassa ja samalta aloitustiiltä, mistä ensimmäinen kilpailu on pelattu.

Aloitustiit / lyöntipaikat

Naiset N50, N65, N70 sarjoissa pelaavat kentät ”punaisilta” (Park 50, Seaside 48, Forest 48).

Miehet M50, M65 sarjoissa pelaavat ”keltaisilta” (Park 60, Seaside 57, Forest 59).

Miehet M70 sarja pelaa ”sinisiltä” (Park 54, Seaside 53, Forest 54)

M75 sarja pelaa ”sinisiltä” tai ”punaisilta” (Park 54/50, Seaside 53/48, Forest 54/48.). Koko kausi pelataan samalta tiiltä.


Pistelaskenta
Kauden kokonaispistelaskennassa huomioidaan pelaajan kahdeksan parhaan kilpailutuloksen pisteet, jotka muodostuvat seuraavasti:

 1. sija 15 pistettä
 2. sija 12 pistettä
 3. sija 10 pistettä
 4. – 10. sijat 8 – 2 pistettä

Muista sijoituksista jokainen saa yhden osallistumispisteen.

Kuten yleensä tasoituksellisissa kilpailuissa, tasatuloksen sattuessa sijoituksen ratkaisee alempi tarkka tasoitus. Mikäli tarkka tasoitus on sama, sijoitus ratkaistaan matemaattisen menetelmän mukaan.

Mikäli sarjassa / viikko on alle viisi pelaajaa, annetaan pisteitä seuraavasti: neljä pelaajaa 12/10/8/7, kolme pelaajaa 10/8/7, kaksi pelaajaa 8/7 ja yksi pelaaja 7 pistettä.

Kauden tulosseuranta tästä linkistä ja klubiravintolan senioritaululla.

Finaalissa sijoituspisteet lasketaan 1,3-kertaisena. Mikäli kokonaispisteet ovat finaalin jälkeen tasan, finaalikisan sijoitus ratkaisee kokonaissarjan voittajan.

Viikkokilpailun kilpailutoimikunta, sääntö 20.2b *)

Erimielisyyksissä ja sääntöepäselvyyksissä kilpailijoiden tulee kääntyä Viikkokilpailun kilpailutoimikunnan puoleen (toimikunnan jäsenten yhteystiedot lopussa). Kilpailutoimikunta käsittelee ja ratkaisee asian. Kilpailutoimikunnan sääntötulkinta on lopullinen.


Viikkokilpailujen palkinnot
Jokaisessa osakilpailussa viikoittain palkitaan sarjan voittaja kolmen (3) golfpallon pallopaketilla. Pallopaketit voi noutaa caddiemasterilta heti tulosten julkaisun jälkeen.


Finaalikilpailu la 19.9.2020
Seniorien Viikkokilpailun finaalikilpailuun voivat ilmoittautua kaikki seniorien Viikkokilpailuihin kauden 2020 aikana osallistuneet. Parhaat yhteistulokset palkitaan finaalin yhteydessä pidettävässä palkintojenjakotilaisuudessa.

Kauden päättyessä sarjassa tulee olla kahdeksan yli viiden (5) pelaajan kilpailua, jotta sarja palkitaan.

 

Viikkokilpailu ja ukkonen
Pelin keskeyttäminen; Pelin jatkaminen (Sääntö 5.7)

Pelaaja voi keskeyttää pelin salamoinnin vuoksi. Pelaaja saa keskeyttää pelin, jos hän perustellusti uskoo salamoinnista aiheutuvan vaaraa, mutta hänen tulee ilmoittaa tästä kilpailutoimikunnalle tai caddiemasterille viipymättä. Mikäli vaaratilanne on äkillinen, pelaajan tulee merkitä pallo ja keskeyttää peli välittömästi. Muutoin pelaaja voi pelata reiän loppuun. Viikkopelikierros pelataan loppuun ukkosen tauottua samana päivänä siitä mihin peli keskeytyi. Sade ei ole pelaamisen este. Mikäli pelaaja ei jatka ukkosen takia keskeytynyttä Viikkokilpailukierrostaan, pelaajan tulos hylätään. Eikä uutta kierrosta voi pelata enää kyseisellä viikolla.

Mikäli pelin jatkaminen koko päivän jatkuvan ukkosen takia on mahdotonta samana päivänä, pelaaja voi kilpailutoimikunnan / caddiemasterin päätöksellä pelata uuden Viikkokilpailukierroksen seuraavana päivänä aloittaen ensimmäiseltä reiältä. Mikäli keskeyttäminen tapahtui torstaina eikä pelaaja pysty jatkamaan peliä samana päivänä, pelaajan tulos hylätään.

***

Jokainen pelaaja sitoutuu noudattamaan poikkeusajan peliohjeita ja on itse vastuussa omasta terveydestään.

Senioritoimikunta pidättää oikeuden muuttaa peliohjeita ja -sääntöjä kauden aikana erikoistilanteen vuoksi.

*) Viikkokilpailun kilpailutoimikunta:

Kilpailun johtaja Pirjo Ketonen, puh. 040 358 0236 (pirjo.ketonen2@gmail.com)

Tellervo Maunuksela, puh. 040 570 4299 (tellu.maunuksela@gmail.com)

Matti Ervasti, puh. 0400 789 871, (me@ervasticonsulting.com

Jukka-Pekka Särkkä, puh. 040 538 9593, jukkapekkasarkka@icloud.com

 

Osakilpailut ja kentät:

 1. Viikko 23 ma 1.6.2020 alkaen kenttä Park /pistebogey
 2. Viikko 24 ma 8.6.2020 alkaen kenttä Seaside / lyöntipeli
 3. Viikko 25 ma 15.6.2020 alkaen kenttä Forest/ pistebogey
 4. Viikko 26 ma 22.6.2020 alkaen kenttä Park / lyöntipeli
 5. Viikko 27 ma 29.6.2020 alkaen kenttä Forest / pistebogey
 6. Viikko 28 ma 6.7.2020 alkaen kenttä Seaside / lyöntipeli
 7. Viikko 29 ma 13.7.2020 alkaen kenttä Park / pistebogey
 8. Viikko 30 ma 20.7.2020 alkaen kenttä Forest / lyöntipeli
 9. Viikko 31 ma 27.7.2020 alkaen kenttä Seaside / pistebogey
 10. Viikko 32 ma 3.8.2020 alkaen kenttä Forest / lyöntipeli
 11. Viikko 33 ma 10.8.2020 alkaen kenttä Park / pistebogey
 12. Viikko 34 ma 17.8.2020 alkaen kenttä Seaside / lyöntipeli
 13. Viikko 35 ma 24.8.2020 alkaen kenttä Forest / pistebogey
 14. Viikko 36 ma 31.8.2020 alkaen kenttä Park / lyöntipeli
 15. Viikko 37 ma 7.9.2020 alkaen kenttä Seaside / pistebogey
 16. Viikko 38 ma 14.9.2020 alkaen kenttä Forest / lyöntipeli

Finaali la 19.9.2020 klo 9.30 alkaen kenttä Seaside / lyöntipeli

 

 

 

 

Pickala Golf