Valitse sivu
Tapahtumat
Senioreiden viikkokisa

Senioreiden viikkokilpailu 2021

V
Pelikausi
Seniorien Viikkokilpailu alkaa maanantaina 3.5.2021. Pelikauden finaali pelataan lauantaina 18.9.2021.

Yleistä
Viikkokilpailu pelataan ennalta ilmoitetulla kentällä maanantain, tiistain, keskiviikon tai torstain aikana. Pelaajan tulee itse huolehtia siitä, että ennakkoon ilmoitettu Viikkokilpailukenttä on pelattavissa noina vaihtoehtoisina pelipäivinä. Pelaaja voi pelata yhden kilpailukierroksen/viikko. Golfauton käyttö kilpailussa on sallittu, jos sitä ei erikseen ole kenttäolosuhteiden vuoksi kielletty.

Vuoroviikoittain pelimuotona on pistebogey tai lyöntipeli.

Aikavaraus Viikkokilpailuun tehdään NexGolfiin tai caddiemasterilta. Sitova ilmoittautuminen ennen peliä caddiemasterille, jolloin on maksettava 5 euron kilpailumaksu ja caddiemaster aktivoi pelaajan kilpailijaksi kyseisen viikon Viikkokilpailuun sinä päivänä.  Aktivointi on voimassa vain tuon kierroksen ajan. Pelaajalla on oltava koko kierroksen ajan merkitsijä, joko toinen Viikkokilpailupelaaja tai muu golfpelaaja.

Kilpailussa noudatetaan R&A:n julkaiseman ”Rules of Golf ” (voimassa tammikuu 2019-) -sääntökirjan lisäksi Pickalan voimassa olevia paikallissääntöjä.

Suosittelemme, että kauden aikana pelattaisiin myös eri ryhmissä, jolloin on mahdollista tutustua toisiin senioreihin, ja lisäksi pelaajan ”merkkari” välillä vaihtuisi.

Tuloskorttien täyttäminen ja palautus

NexGolf: Kilpailussa on käytössä NexGolfin mobiilitulospalvelu, jossa tulokset syötetään pelaajan toimesta suoraan NexGolf-sovellukseen. Kierroksen jälkeen pelaaja ja merkitsijä vahvistavat oman tuloksensa suullisesti. Mikäli sovelluksen käyttäminen kierroksen aikana tuntuu vaikealta, on suositeltavaa täyttää tulokset normaaliin tuloskorttiin ja syöttää tulokset sovellukseen heti pelin jälkeen ns. scoringalueella.  Huom! Mikäli pelaaja poistuu alueelta kirjaamatta tulosta NexGolf-järjestelmään, katsotaan ettei korttia ole palautettu ja tulos hylätään tältä kierrokselta.

Tuloskortti: Vaihtoehtoisesti pelaajat voivat täyttää myös omaa korttiaan mutta heidän on pidettävä kirjaa tuloksesta myös toiselle pelaajalle (toimia merkitsijänä). Merkitsijä ja pelaaja vahvistavat toistensa tulosten oikeellisuuden kierroksen jälkeen. Vältetään turhaa tuloskorttien vaihtamista. Kortissa tulee olla täytettynä pelaajan nimi ja allekirjoitus, merkitsijä-kohtaan ”OK”-hyväksyntä, kun merkitsijä on hyväksynyt tuloksen, päivämäärä ja kilpailun nimi. Mikäli kortista puuttuu pelaajan nimi ja allekirjoitus, ei korttia huomioida. Huom! Allekirjoitetut tuloskortit palautetaan caddiemasterille tai toimiston postilaatikkoon heti kierroksen jälkeen. Mikäli pelaaja poistuu ns. scoringalueelta jättämättä tuloskorttia, katsotaan ettei korttia ole palautettu ja tulos hylätään tältä kierrokselta.

Pelitilanteessa kilpailijan ollessa epätietoinen menettelytavoista hän voi pelata rangaistuksetta reiän kahdella pallolla (sääntö 20.1c(3)) mukaisesti. Vaikka molemmilla palloilla tulisi sama tulos, hänen pitää silti ilmoittaa Viikkokilpailun kilpailutoimikunnalle pelanneensa kahdella pallolla. Kilpailijan pitää ilmoittaa Viikkokilpailun kilpailutoimikunnalle tilanne ennen kuin hän palauttaa tuloskorttinsa tai viimeistään ennen kuin tuloslaskenta aloitetaan joko soittamalla Viikkokilpailun kilpailutoimikunnan jäsenelle tai lähettämällä tekstiviesti/sähköposti.  Ellei kilpailija näin tee, hänet suljetaan pois kyseiseltä kierrokselta eli kierros hylätään.

Pelaaja on vastuussa siitä, että oma pelitasoitus on ajan tasalla ja merkitty oikein tuloskorttiin.

Viikkokilpailun tulos julkistetaan vasta kunkin viikon perjantaina, mutta pelaajan on itse otettava kyseisen viikkokisakierroksen aiheuttama tasoitusmuutos välittömästi seuraavana päivänä pelikierroksen jälkeen käyttöön.

Seniorien viikkokilpailusarjat, kahdeksan eri sarjaa
Viikkokilpailuun voivat osallistua seniorinaiset ja -miehet, jotka vuonna 2021 täyttävät 50 vuotta tai ovat saavuttaneet seniori-iän jo aikaisemmin.

Naisille on kolme sarjaa: N50, N65 ja N70

Miehille on viisi sarjaa: M50, M65, M70 ja M75 sin, M75 pun

Pelaajan sarja määräytyy sen mukaan, minkä ikärajan hän saavuttaa vuoden loppuun mennessä. Halutessaan voi pelata ikäänsä nuorempien sarjassa. Koko kausi on kuitenkin pelattava samassa sarjassa, mistä ensimmäinen kilpailu on pelattu.

Aloitustiit / lyöntipaikat

Naiset N50, N65, N70 sarjoissa pelaavat kentät ”punaisilta” (Park 50, Seaside 48, Forest 48).

Miehet M50, M65 sarjoissa pelaavat ”keltaisilta” (Park 60, Seaside 57, Forest 59).

Miehet M70 sarjassa pelaavat ”sinisiltä” (Park 54, Seaside 53, Forest 54.).

Miehet M75 PUN sarjassa pelaavat ”punaisilta” (Park 50, Seaside 48, Forest 48).

Miehet M75 SIN sarjassa pelaavat ”sinisiltä” (Park 54, Seaside 53, Forest 54)

Pistelaskenta
Kauden kokonaispistelaskennassa huomioidaan pelaajan kahdeksan parhaan kilpailutuloksen pisteet, jotka muodostuvat seuraavasti:

 1. sija 15 pistettä
 2. sija 12 pistettä
 3. sija 10 pistettä
  4.– 10. sijat 8 – 2 pistettä

Muista sijoituksista jokainen saa yhden osallistumispisteen.

Kuten yleensä tasoituksellisissa kilpailuissa, tasatuloksen sattuessa sijoituksen ratkaisee alempi tarkka tasoitus. Mikäli tarkka tasoitus on sama, sijoitus ratkaistaan matemaattisen menetelmän mukaan (paras viimeiseen yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos, sitten viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa).

Kauden tulosseuranta tästä linkistä ja klubiravintolan senioritaululla.

Myös finaalikierros voi olla mukana kahdeksan parhaan kierroksen tuloksessa. Finaalissa sijoituspisteet lasketaan 1,3-kertaisena. Mikäli kokonaispisteet ovat finaalin jälkeen tasan, finaalikisan sijoitus ratkaisee kokonaissarjan voittajan.

Viikkokilpailun kilpailutoimikunta, sääntö 20.2b *)

Erimielisyyksissä ja sääntöepäselvyyksissä kilpailijoiden tulee kääntyä Viikkokilpailun kilpailutoimikunnan puoleen (toimikunnan jäsenten yhteystiedot lopussa). Kilpailutoimikunta käsittelee ja ratkaisee asian. Kilpailutoimikunnan sääntötulkinta on lopullinen.

Viikkokilpailujen palkinnot
Jokaisessa osakilpailussa viikoittain palkitaan sarjan voittaja kolmen (3) golfpallon pallopaketilla. Pallopaketit voi noutaa caddiemasterilta heti tulosten julkaisun jälkeen.

Finaalikilpailu la 18.9.2021
Seniorien Viikkokilpailun finaalikilpailuun voivat ilmoittautua kaikki seniorien Viikkokilpailuihin kauden 2021 aikana osallistuneet. Parhaat yhteistulokset palkitaan finaalin yhteydessä pidettävässä palkintojenjakotilaisuudessa.

Viikkokilpailu ja ukkonen
Pelin keskeyttäminen; Pelin jatkaminen (Sääntö 5.7)

Pelaaja voi keskeyttää pelin salamoinnin vuoksi. Pelaaja saa keskeyttää pelin, jos hän perustellusti uskoo salamoinnista aiheutuvan vaaraa, mutta hänen tulee ilmoittaa tästä kilpailutoimikunnalle tai caddiemasterille viipymättä. Mikäli vaaratilanne on äkillinen, pelaajan tulee merkitä pallo ja keskeyttää peli välittömästi. Muutoin pelaaja voi pelata reiän loppuun. Viikkopelikierros pelataan loppuun ukkosen tauottua samana päivänä siitä mihin peli keskeytyi. Sade ei ole pelaamisen este. Mikäli pelaaja ei jatka ukkosen takia keskeytynyttä Viikkokilpailukierrostaan, pelaajan tulos hylätään. Eikä uutta kierrosta voi pelata enää kyseisellä viikolla.

Mikäli pelin jatkaminen koko päivän jatkuvan ukkosen takia on mahdotonta samana päivänä, pelaaja voi kilpailutoimikunnan / caddiemasterin päätöksellä pelata uuden Viikkokilpailukierroksen seuraavana päivänä aloittaen ensimmäiseltä reiältä. Mikäli keskeyttäminen tapahtui torstaina eikä pelaaja pysty jatkamaan peliä samana päivänä, pelaajan tulos hylätään.

***
Jokainen pelaaja sitoutuu noudattamaan poikkeusajan peliohjeita ja on itse vastuussa omasta terveydestään.

Senioritoimikunta pidättää oikeuden muuttaa peliohjeita ja -sääntöjä kauden aikana erikoistilanteen vuoksi.

*) Viikkokilpailun kilpailutoimikunta:
Kilpailun johtaja Jukka-Pekka Särkkä, puh. 040 538 9593, jukkapekkasarkka@icloud.com
Matti Ervasti, puh. 0400 789 871, me@ervasticonsulting.com
Pirjo Ketonen, puh. 040 358 0236, pirjo.ketonen2@gmail.com

Osakilpailut ja kentät:

 1. Viikko 18 ma 3.5.2021 alkaen kenttä Forest / pistebogey
 2. Viikko 19 ma 10.5.2021 alkaen kenttä Park / lyöntipeli
 3. Viikko 20 ma 17.5.2021 alkaen kenttä Seaside / pistebogey
 4. Viikko 21 ma 24.5.2021 alkaen kenttä Forest / lyöntipeli
 5. Viikko 22 ma 31.5.2021 alkaen kenttä Park / pistebogey
 6. Viikko 23 ma 7.6.2021 alkaen kenttä Seaside / lyöntipeli
 7. Viikko 24 ma 14.6.2021 alkaen kenttä Forest / pistebogey
 8. Viikko 25 ma 21.6.2021 alkaen kenttä Park / lyöntipeli
 9. Viikko 26 ma 28.6.2021 alkaen kenttä Seaside / pistebogey
 10. Viikko 27 ma 5.7.2021 alkaen Kenttä Forest / Lyöntipeli
 11. Viikko 28 ma 12.7.2021 alkaen Kenttä Park / Pistebogey
 12. Viikko 29 ma 19.7.2021 alkaen Kenttä Seaside / Lyöntipeli
 13. Viikko 30 ma 26.7.2021 alkaen Kenttä Forest / Pistebogey
 14. Viikko 31 ma 2.8.2021 alkaen Kenttä Park/Lyöntipeli
 15. Viikko 32 ma 9.8.2021 alkaen Kenttä Seaside/Pistebogey
 16. Viikko 33 ma 16.8.2021 alkaen Kenttä Forest/Lyöntipeli
 17. Viikko 34 ma 23.8.2021 alkaen Kenttä Park/Pistebogey
 18. Viikko 35 ma 30.8.2021 alkaen Kenttä Seaside/Lyöntipeli
 19. Viikko 36 ma 6.9.2021 alkaen Kenttä Forest/Pistebogey
 20. Viikko 37 ma 13.9.2021 alkaen Kenttä Park/Lyöntipeli

***

Finaali la 18.9.2021 yhteislähtö klo 9.30 kenttä Seaside / Pistebogey

Pickala Golf