Valitse sivu
Tapahtumat
Senioreiden viikkokisa

Senioreiden viikkokilpailu 2023

Pelikausi
Seniorien 2023 viikkokilpailut muodostuvat 2:sta eri osakilpailusta (kevät / syys). Kevätkauden osakilpailu pelataan 15.5.–5.7. välisenä aikana. Syyskauden osakilpailu pelataan 10.7.–30.8. välisenä aikana. Kummassakin osakilpailussa on 8 viikkokilpailua. Viikkokilpailujen finaali pelataan lauantaina 16.9.2023. Viikkokilpailuihin voivat osallistua kaikki Pickala Golf Club ry:n seniorijäsenet.

Yleistä
Viikkokilpailu pelataan ennalta ilmoitetulla kentällä maanantaista keskiviikkoon. Pelaajan tulee itse huolehtia siitä, että ennakkoon ilmoitettu viikkokilpailukenttä on pelattavissa noina vaihtoehtoisina pelipäivinä. Pelaaja voi pelata yhden kilpailukierroksen/viikko. Golfauton käyttö kilpailussa on sallittu, jos sitä ei erikseen ole kenttäolosuhteiden vuoksi kielletty.
Vuoroviikoittain pelimuotona on pistebogey (PB) tai lyöntipeli (LP).
Aikavaraus Viikkokilpailuun tehdään NexGolfiin tai caddiemasterilta. Ilmoittautuminen on sitova ja tulee tehdä ennen peliä caddiemasterille. Samalla on maksettava 5 euron kilpailumaksu ja tällöin caddiemaster aktivoi pelaajan kilpailijaksi kyseisen viikon viikkokilpailuun sinä päivänä. Aktivointi on voimassa vain tuon kierroksen ajan. Pelaajalla on oltava koko kierroksen ajan merkitsijä, joko toinen Viikkokilpailupelaaja tai muu golfpelaaja.
Kilpailussa noudatetaan R&A:n julkaiseman ”Rules of Golf ” sääntökirjan sääntöjä (päivitetty vuodelle 2023)sekä lisäksi Pickalan voimassa olevia paikallissääntöjä.
Suosittelemme, että kauden aikana pelattaisiin myös eri ryhmissä, jolloin on mahdollista tutustua toisiin senioreihin, ja lisäksi pelaajan ”merkkari” välillä vaihtuisi.

Tuloskorttien täyttäminen ja palautus

NexGolf: Kilpailussa on käytössä NexGolfin mobiilitulospalvelu, jossa tulokset syötetään pelaajan toimesta suoraan NexGolf-sovellukseen. Kierroksen jälkeen pelaaja ja merkitsijä vahvistavat oman tuloksensa suullisesti. Mikäli sovelluksen käyttäminen kierroksen aikana tuntuu vaikealta, on suositeltavaa täyttää tulokset normaaliin tuloskorttiin ja syöttää tulokset sovellukseen heti pelin jälkeen ns. scoringalueella. Huom! Mikäli pelaaja poistuu alueelta kirjaamatta tulosta NexGolf-järjestelmään, katsotaan ettei korttia ole palautettu ja tulos hylätään tältä kierrokselta.

Tuloskortti: Vaihtoehtoisesti pelaajat voivat täyttää myös paperista tuloskorttia. Merkitsijä kirjaa pelaajan tulokset pelaajaan tuloskorttiin. Merkitsijä ja pelaaja vahvistavat toistensa tulosten oikeellisuuden kierroksen jälkeen (Sääntö 3.3b). Kortissa tulee olla täytettynä pelaajan nimi ja allekirjoitus, päivämäärä ja kilpailun nimi sekä merkitsijän allekirjoitus, kun hän on hyväksynyt pelaajan tuloksen. Mikäli kortista puuttuu pelaajan nimi ja allekirjoitus, ei korttia huomioida. Huom! Allekirjoitetut tuloskortit palautetaan caddiemasterille tai toimiston postilaatikkoon heti kierroksen jälkeen. Mikäli pelaaja poistuu ns. ”scoring” alueelta jättämättä tuloskorttia, katsotaan ettei korttia ole palautettu ja tulos hylätään tältä kierrokselta. ”Scoringalue” on clubitalo ja sen ympäristö sekä parkkipaikat. 

Pelitilanteessa kilpailijan ollessa epätietoinen menettelytavoista hän voi pelata rangaistuksetta reiän kahdella pallolla (sääntö 20.1c(3)) mukaisesti. Näin tehdessä tulee ennen seuraavaa lyöntiä ilmoittaa merkitsijälle kumman pallon tulos otetaan huomioon mikäli molemmat pallot ovat sääntöjen mukaisesti pelattu. Vaikka molemmilla palloilla tulisi sama tulos, hänen pitää silti ilmoittaa Viikkokilpailun kilpailutoimikunnalle pelanneensa kahdella pallolla. Kilpailijan pitää ilmoittaa Viikkokilpailun kilpailutoimikunnalle tilanne ennen kuin hän palauttaa tuloskorttinsa tai viimeistään ennen kuin tuloslaskenta aloitetaan joko soittamalla Viikkokilpailun kilpailutoimikunnan jäsenelle tai lähettämällä tekstiviesti/sähköposti.  Ellei kilpailija näin tee, hänet suljetaan pois kyseiseltä kierrokselta eli kierros hylätään.

Viikkokilpailun tulos julkistetaan kunkin viikon torstaina.

Seniorien viikkokilpailusarjat, seitsemän eri sarjaa
Viikkokilpailuun voivat osallistua seniorinaiset ja -miehet, jotka vuonna 2023 täyttävät 50 vuotta tai ovat saavuttaneet seniori-iän jo aikaisemmin.

Naisille on kaksi sarjaa: N50+ ja N70+

Miehille on viisi sarjaa: M50, M65, M70, M75 ja M80

Pelaajan sarja määräytyy sen mukaan, minkä ikärajan hän saavuttaa vuoden loppuun mennessä.

Aloitustiit / lyöntipaikat
Naiset N50, N70 sarjoissa pelaavat kentät ”punaisilta” (Park 50, Seaside 48, Forest 48).

Miehet M50, M65 sarjoissa pelaavat ”keltaisilta” (Park 60, Seaside 57, Forest 59).

Miehet M70, M75 sarjoissa pelaavat ”sinisiltä” (Park 54, Seaside 53, Forest 54.).

Miehet M80 sarjassa pelaavat ”punaisilta” (Park 50, Seaside 48, Forest 48).

Pistelaskenta
Kauden aikana pelataan kaksi osakilpailua (kevät/syys). Kummastakin osakilpailusta kokonaispistelaskennassa huomioidaan pelaajan 4 parhaan kilpailutuloksen pisteet, jotka muodostuvat seuraavasti:
1. sija 15 pistettä
2. sija 12 pistettä
3. sija 10 pistettä
4.– 10. sijat 8 – 2 pistettä
Muista sijoituksista jokainen saa yhden osallistumispisteen.
Kuten yleensä tasoituksellisissa kilpailuissa, tasatuloksen sattuessa sijoituksen ratkaisee alempi tarkka tasoitus. Mikäli tarkka tasoitus on sama, sijoitus ratkaistaan matemaattisen menetelmän mukaan (paras viimeiseen yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos, sitten viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa).
Kummastakin osakilpailusta (kevät/syys) palkitaan 3 parasta/sarja. Finaalikilpailuun pääsee kunkin sarjan 6 parasta. Finaalikilpailu on yksittäinen kilpailu, jonka perusteella kauden 2023 MESTARIT kruunataan.
Kauden tulosseuranta tästä linkistä ja klubiravintolan ilmoitustaululla.

Viikkokilpailun kilpailutoimikunta, sääntö 20.2b *)

Erimielisyyksissä ja sääntöepäselvyyksissä kilpailijoiden tulee kääntyä Viikkokilpailun kilpailutoimikunnan puoleen (toimikunnan jäsenten yhteystiedot lopussa). Kilpailutoimikunta käsittelee ja ratkaisee asian. Kilpailutoimikunnan sääntötulkinta on lopullinen.

Viikkokilpailujen palkinnot
Jokaisessa osakilpailussa viikoittain palkitaan sarjan voittaja kolmen (3) golfpallon pallopaketilla. Pallopaketit voi noutaa caddiemasterilta heti tulosten julkaisun jälkeen.

Finaalikilpailu la 16.9.2023
Seniorien viikkokilpailun finaalikilpailuun voivat ilmoittautua kummankin osakilpailun (kevät ja/tai syys) 6 parhaan joukkoon sijoittuneet pelaajat kustakin sarjasta.

Viikkokilpailu ja ukkonen
Pelin keskeyttäminen; Pelin jatkaminen (Sääntö 5.7)

Pelaaja voi keskeyttää pelin salamoinnin vuoksi. Pelaaja saa keskeyttää pelin, jos hän perustellusti uskoo salamoinnista aiheutuvan vaaraa, mutta hänen tulee ilmoittaa tästä kilpailutoimikunnalle tai caddiemasterille viipymättä. Mikäli vaaratilanne on äkillinen, pelaajan tulee merkitä pallo ja keskeyttää peli välittömästi. Muutoin pelaaja voi pelata reiän loppuun. Viikkopelikierros pelataan loppuun ukkosen tauottua samana päivänä siitä mihin peli keskeytyi. Sade ei ole pelaamisen este. Mikäli pelaaja ei jatka ukkosen takia keskeytynyttä Viikkokilpailukierrostaan, pelaajan tulos hylätään. Eikä uutta kierrosta voi pelata enää kyseisellä viikolla.

Mikäli pelin jatkaminen koko päivän jatkuvan ukkosen takia on mahdotonta samana päivänä, pelaaja voi kilpailutoimikunnan / caddiemasterin päätöksellä pelata uuden Viikkokilpailukierroksen seuraavana päivänä aloittaen ensimmäiseltä reiältä. Mikäli keskeyttäminen tapahtui keskiviikkona eikä pelaaja pysty jatkamaan peliä samana päivänä, pelaajan tulos hylätään.

***

Senioritoimikunta pidättää oikeuden muuttaa peliohjeita ja -sääntöjä kauden aikana erikoistilanteen vuoksi.

*) Viikkokilpailun kilpailutoimikunta:
Kim Finell, p. 050 469 7380, kim.finell@gmail.com
Jukka-Pekka Särkkä, p. 040 538 9593, jukkapekkasarkka@icloud.com
Anders Lönn, p. 0400 322 613, anttu.lonn@gmail.com
Sirpa Hovi. p. 050 590 7299, sirpa.hovi@icloud.com
Anna-Maria Lehtonen p. 0400 760 073, anna-maria.lehtonen@edu.hel.fi

Osakilpailut ja kentät:
Senioritoimikunta pidättää oikeuden muuttaa pelattavaa kenttää tarpeen vaatiessa.

OSAKILPAILU 1:
Ma 15.5. – Ke 17.5.  PB / Seaside
Ma 22.5. – Ke 24.5.  LP / Forest
Ma 29.5. – Ke 31.5.  PB / Park
Ma 5.6. – Ke 7.6.  LP / Seaside
Ma 12.6 – Ke 14.6. PB / Park
Ma 19.6.. – Ke 21.6.  LP / Forest
Ma 26.6. – Ke 28.6.  PB / Seaside
Ma 3.7. – Ke 5.7.  LP / Forest
OSAKILPAILU 2:
Ma 10.7. – Ke 12.7. PB / Park
Ma 17.7. – Ke 18.7.  LP / Seaside
Ma 24.7. – Ke 26.7  PB / Forest
Ma 31.7. – Ke 2.8.  LP / Park
Ma 7.8. – Ke 9.8  PB / Seaside
Ma 14.8. – Ke 16.8.  LP / Forest
Ma 21.8. – Ke 23.8.  PB / Seaside
Ma 28.8.. – Ke 30.8.  LP / Seaside

La 16.9. – Finaali  LP / Park / Yhteislähtö klo 9.30

***

Pickala Golf