Valitse sivu

Ajankohtaista

Pickalan golfkentille robottiteknologiaa (RMS) ensimmäisenä Pohjoismaissa

25.11.2021 | Ajankohtaista

Pickala Golf on solminut yhteistyösopimuksen TerraTroniq BV:n kanssa, jonka myötä Pickalaan tulee Pohjoismaiden ensimmäinen RMS-teknologiaan perustuva autonominen ruohonleikkaus (RMS: robotic mowing system). Pickala vastaa samalla myös RMS-teknologian myynnistä, markkinoinnista ja huollosta koko Suomessa.

Terratronic BV on 2016 perustettu hollantilainen yritys, jonka perustajilla on yli 25 vuoden kokemus autonomisista kentänhoitojärjestelmistä. RMS-teknologia on käytössä yli 60 kentällä Euroopassa ja muun muassa European Tour osakilpailussa. Järjestelmä on jo nyt ollut toiminnassa yli 100 000 tuntia turvallisesti ja luotettavasti.

-Tämä on merkittävä pelinavaus Pickalalle. Haluamme olla eturivissä kehityksessä ja autonominen ruoholeikkuu golfkentillä on hyvä esimerkki tästä. Yhteistyössä kolme asiaa vakuuttivat meidät: turvallisuus, laatu ja säästö, toteaa Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen.

Käytännössä Pickalan käytössä oleviin kentänhoitokoneisiin jälkiasennetaan RMS-teknologia, joka perustuu GPS ja 3D-kameroihin sekä puskureihin. Koneita voi jatkossa käyttää niin autonomisesti kuin manuaalisestikin. Robotiikan myötä koneiden käyttöikää pystytään pidentämään kolminkertaiseksi. Ensimmäinen RMS-teknologialla varustettu väyläkone tulee testikäyttöön Pickalaan keväällä 2022.

 -Tavoitteemme on olla vetovoimaisin golfkeskus Suomessa. Se tarkoittaa ennen muuta kenttien laatutason kehittämistä. RMS-teknologian avulla lisätään leikkuukertoja niin väylillä kuin raffeissa. Robottileikkuu parantaa kenttien laatua läpi kauden. Laadun ylläpitäminen on etenkin keväisin ja syksyisin haasteellista alan kärsimän kausityöntekijäpulan johdosta, kenttämestari Markus Suojoki kertoo.

RMS-teknologian avulla kentänhoidon säästöt syntyvät välittömästi. Robotiikka säästää henkilöstön työaikaa muihin toimintoihin ja henkilöstökustannuksia jopa 90 %, mikä tarkoittaa parhaimmillaan sitä, että sijoituksen takaisinmaksu on vain kaksi vuotta.

 -Operatiivisten säästöjen lisäksi tavoitteemme on pienentää konekantaa, joka on Pickalan tapauksessa iso kuluerä. RMS:n myötä leikkaavien väyläkoneiden tarve vähenee nykyisestä kuudesta koneesta kahteen ja raffikoneiden osalta viidestä kolmeen. Samalla kun huoltokustannukset pienenevät, koneita ajavat ihmiset pääsevät hoitamaan kenttää. Vakiohenkilökunnan määrään uusi teknologia ei tuo muutoksia, täsmentää kenttämestari Markus Suojoki.

 Nyt solmittu yhteistyö edistää Pickalan strategisia tavoitteita laadun, vetovoimaisuuden ja vastuullisuuden osalta. Pickala haluaa olla tulevaisuudessa kenttä, jonka palveluita voi verrata Pohjoismaiden parhaisiin. Tiedossa on, että RMS-teknologiaa tullaan lähitulevaisuudessa hyödyntämään myös sähkötoimisissa kentänhoitokoneissa.

 -Pelaajille tämä tarkoittaa sitä, että kenttämme ovat paremmassa ja viimeistellymmässä kunnossa päivästä toiseen koko kauden ajan. Lisäksi kentänhoitokoneista syntyy aiempaa vähemmän häiriöitä pelaajille. RMS:n avulla säästetyt eurot investoidaan kentänhoidon kehittämiseen, mikä tarkoittaa pelikokemuksen paranemista entisestään, Janne Pelkonen summaa lopuksi.

 

Oy Pickala Golf Ab koostuu kolmesta täysin erilaisesta 18 reiän kentästä sekä kuuden väylän pituisesta par 3- kentästä. 

TerraTroniq on robottiteknologian markkinajohtaja golfmaailmassa. Yrityksen perustajilla on yli 25 vuoden ja yli 100 000 tunnin kokemus autonomisesta leikkaamisesta.

 

Lisätiedot:
Janne Pelkonen
Toimitusjohtaja
Oy Pickala Golf Ab
040 770 8993
janne.pelkonen(a)pickalagolf.fi

 

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf