Valitse sivu

Ajankohtaista

Nicklaus Design valittu Pickala Golfin Park-kentän suunnittelijaksi

21.01.2022 | Ajankohtaista

Päivitys 22.9.2023: Nicklaus Designin suunnittelema Park kentän Master Plan on viimeistelyä vaille valmis. Se julkaistaan osakkaiden nähtäväksi lokakuussa 2023. Osakaskeskustelutilaisuuksia järjestetään Master Planin julkaisun jälkeen talvella 2023-2024. Päätös Park hankkeen edistämisestä tuodaan yhtiökokoukselle vuoden 2024 aikana. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti elokuussa 2025. 

 

Maailman johtava golfkenttien suunnittelutoimisto Nicklaus Design toteuttaa Parkin konseptisuunnittelun kevään 2022 aikana ja Master Plan on valmis 2023 alussa. Yhteistyön tavoitteena on nostaa Park moderniksi huippukentäksi Suomen, ja jopa Pohjois-Euroopan parhaimpien kenttien joukkoon. Pickala Golfin yhtiökokous tekee päätöksen kentän uudistamisesta vuoden 2023 syksyllä.

Legendaarisen Jack Nicklauksen perustama Nicklaus Design on menestynyt ympäri maailman luomalla ja modernisoimalla useita maailman parhaimpia golfkenttiä. Yrityksen suunnittelemat kentät ovat isännöineet muun muassa Ryder Cupia, Presidents Cupia, Solheim Cupia ja useita Major-turnauksia. Kaikkiaan Nicklaus Design on suunnitellut yli 430 kenttää 45 maahan.

-Kyse on ainutlaatuisesta yhteistyöstä. Nicklaus on golfmaailman kiistaton huippubrändi. Uskomme, että Nicklaus Designin asiantuntemuksella Park nousee modernien standardien mukaiseksi huippukentäksi Suomessa, Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen korostaa.

-Olemme iloisia yhteistyötä ja siitä, että saamme olla mukana kehittämässä Pickalan kentän laatutasoa ja asiakaskokemusta. Meillä suunnittelusta vastaa Dirk Bouts, jolla on yli 30 vuoden kokemus palkittujen kenttien suunnittelusta Euroopassa, Nicklaus Designin Senior Vice President Ray Ball kertoo.

-Tavoitteemme on olla Suomen vetovoimaisin ja palvelevin golfyhteisö. Se tarkoittaa toimintamme ytimen eli kenttien kilpailukyvyn kehittämistä. Nicklaus Designin avulla palvelemme nykyisiä pelaajiamme paremmin ja houkuttelemme samalla uusia. Näin kasvatamme Pickalan arvoa myös alueena, Janne Pelkonen jatkaa.

Tutkimukset osoittavat, että Nicklaus Designin suunnittelemat kentät ovat menestyneet muita paremmin, kun kokonaisuutta arvioidaan muun muassa jäsen- ja greenfee-maksujen, kiinteistöjen ja asuntojen jälleenmyyntiarvojen sekä myynnin tulosten perusteella.

-Tärkeintä on kuitenkin se, että Parkin uudistuksen myötä kentällä pelaaminen on entistä hauskempaa, ei vaikeampaa. Haluamme, että tulevaisuudessa Pickala palvelee mahdollisimman monipuolisesti eritasoisia golfin harrastajia, summaa Janne Pelkonen lopuksi.

Kentän rakentamisen on tarkoitus alkaa vuoden 2025 syksyllä.

 

Oy Pickala Golf Ab koostuu kolmesta täysin erilaisesta 18 reiän kentästä sekä kuuden väylän pituisesta par 3- kentästä.

Nicklaus yhtiöiden missiona on 50 vuoden ajan ollut parantaa golfkokemusta ja tarjota laadukkaita tuotteita ja palveluita, jotka heijastavat sen perustajan, Jack Nicklausin, korkeita standardeja. Liiketoimintaan kuuluvat golfkenttäsuunnittelu, golf- ja kiinteistöyhteisöjen kehittäminen sekä tuotteiden markkinointi ja lisensointi Jack Nicklaus- ja Golden Bear -brändeillä. Nicklaus Design on maailman johtava golfkenttien suunnittelija, joka on vastannut yli 430 kentän suunnittelusta 45 maassa ja 40 Yhdysvaltain osavaltiossa. 

 

Lisätiedot:

Janne Pelkonen
toimitusjohtaja
Oy Pickala Golf Ab
040 770 8993
janne.pelkonen(a)pickalagolf.fi

Ray Ball
Senior Vice President
Nicklaus Design, LLC
nicklausdesign.com

 

Tilannetietoa Park -kentän kehityssuunnitelmasta TÄÄLLÄ

Tilannetietoa Park -kentän kehittämisestä

Pickala GolfGolfkuja 502580 Siuntio  |  puh. 0600 550 984 (0,89 €/min + ppm)  |  toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Siuntio

puh. 0600 550 984
(0,89 €/min + ppm)

toimisto@pickalagolf.fi

Pickala Golf